Megkezdte a felkészülést a Fradi

KG

2012. július 9., hétfő 16:49

Négy új játékossal kezdi meg hétfőn a felkészülést a 2012/2013-as szezonra a Ferencváros KEK-győztes női kézilabdacsapata.

Az együttes hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy Vérten Orsolya, Németh Lilla, a vb-bronzérmes spanyol Nerea Pena és Szekerczés Luca az új szerzemény, s a felkészülés során hat junior játékos is együtt dolgozik majd a felnőttekkel. A legutóbbi szezon végén a KEK-címét megvédő, bajnoki ezüstérmes csapattól Szabó Anikó, Szádvári Krisztina és Jelena Zivkovic távozott. Az is kiderült, hogy Elek Gábor vezetőedző munkáját a jövőben Golovin Vladimir helyett Kende Péter segíti másodedzőként.

A Ferencváros a Bajnokok Ligájában kezdi meg nemzetközi szereplését az új idényben. A selejtezőben szeptember 19-én és 22-én játszik majd a szlovák Iuventa Michalovce együttesével, s ha megnyeri a párharcot, a főtábla C csoportjába kerül a norvég Larvik, az orosz Dinamo Volgográd és a svéd Sävehof mellé.

A felkészülési időszakban a fővárosiak a Váccal, az osztrák Hypóval, az Érddel és a szerb Zvezdával is két-két edzőmeccset vívnak, majd augusztus utolsó hetében hazai pályán, a Népligetben sorra kerülő Szabella Kupával zárják az alapozást.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.