Megnyílt az első korcsolyapálya a Balatonon

G.B.

2017. január 11., szerda 13:27, frissítve: szerda 13:31

Siófokon 200×400 méteres pályát alakítottak ki a sportág szerelmeseinek.

Megnyílt a Balaton első hivatalos jégpályája a siófoki Ezüstparton. A siófoki fürdőegylet közleményében azt írja, az Arany János utca végénél lévő, 200×400 méteres pályán a biztonságos, 15 centimétert meghaladó jégvastagságnak köszönhetően bárki kipróbálhatja ezt a sportágat. Az üzemeltetető önkormányzatnak köszönhetően a jeget rendszeresen takarítják, lehet jégkorongozni, ingyenesen fakutyát kölcsönözni, és illemhely is rendelkezésre áll. A hétvégére valószínűleg büfé is nyílik a parton.

 
Indul a korcsolyaszezon a Balatonon
 

Azt viszont nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a repedezett és bizonytalan vastagságú jégen korcsolyázni még mindig életveszélyes és tilos, ezért jelzik: csakis a kijelölt és ellenőrzött szakaszokon merészkedjen rá bárki a jégre.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.