Megverték az ELTE kispályásait

2014. március 10., hétfő 10:55, frissítve: hétfő 12:50

Kiélezett végjáték, remek hangulat, jótékonyság és nemzetköziség jellemezte a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját és az Egyetemi és Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokságot a hétvégén. A kupát a sepsiszentgyörgyiek vihették haza, az országos cheerleader-bajnoki címet az ELTE nyerte – olvasható az egyetem közleményében.

Kiélezett végjátékban, telt ház előtt 2-1-re verte a házigazda ELTE csapatát a Sepsi ’08 elnevezésű sepsiszentgyörgyi csapat, amely immár harmadszor emelhette a magasba a KEK serlegét.

A március 6–8. között megrendezett futsal tornára 16 csapat érkezett, egyebek közt Beregszászról, Budapestről, Csíkszeredáról, Debrecenből, Gödöllőről, Kolozsvárról, Révkomáromból, Marosvásárhelyről, Pécsről, Sepsiszentgyörgyről és Szabadkáról.

A szervezők büszkék arra, hogy a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája nem csupán sportesemény, hanem a Kárpát-medencei ifjúság összefogásának jelképe is, nagyon fontos társadalmi érték szimbóluma – írták a szervezők. Nyilasi Tibor, a rendezvény egyik fővédnöke az esemény megnyitóján kiemelte: „A magyar közösség és a magyar labdarúgás számára is nagy szükség van az ilyen kezdeményezésekre.”

Nézze meg az MNO cheerleaderekről készített videóját!

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Simon Gábor, a BEAC ügyvezetője a díjkiosztó ceremónián elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy a KEK igazi sportünneppé nőtte ki magát, ahova minden évben 600-900 kilométer távolságról is odautaznak a csapatok, és valódi közösség alakult ki az évek során.

Cheerleader-bajnokság

Karácsony András, az ELTE stratégiai ügyekért felelős rektorhelyettese kiváltképp a hölgyeket köszöntötte, hiszen az eseményen rendezték az I. Egyetemi és Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokságot is. Az országos bajnoki címet a házigazda ELTE lányai nyerték, az abszolút kategóriában a Pink Panthers csapata végzett az élen. A verseny pontozóbírója a Kaliforniából érkező Tony Hodges és az osztrák Ursula Hahn volt.

Fotó: simonzsolt.com

Jótékonykodás

A tavaly megkezdett hagyományt folytatva az idei KEK-hez is kapcsolódott jótékonysági kezdeményezés. A torna szervezői és résztvevői a szabadkai Hallássérült Iskolaközpont tanulóinak gyűjtöttek sportfelszereléseket, sportjátékokat. A Sepsi ’08 csapata a legjobb határon túli együttesnek járó díjat is felajánlotta az Iskolaközpont számára.

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának célja a határokon átívelő magyar fiatalok közösségének erősítése, a magyar felsőoktatási sportélet fejlesztése, népszerűsítése és a magyar labdarúgás, azon belül is a teremfoci terjesztése – zárul a kommüniké.

Forrás: MNO

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.