Megverték az ELTE kispályásait

2014. március 10., hétfő 10:55, frissítve: hétfő 12:50

Kiélezett végjáték, remek hangulat, jótékonyság és nemzetköziség jellemezte a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját és az Egyetemi és Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokságot a hétvégén. A kupát a sepsiszentgyörgyiek vihették haza, az országos cheerleader-bajnoki címet az ELTE nyerte – olvasható az egyetem közleményében.

Kiélezett végjátékban, telt ház előtt 2-1-re verte a házigazda ELTE csapatát a Sepsi ’08 elnevezésű sepsiszentgyörgyi csapat, amely immár harmadszor emelhette a magasba a KEK serlegét.

A március 6–8. között megrendezett futsal tornára 16 csapat érkezett, egyebek közt Beregszászról, Budapestről, Csíkszeredáról, Debrecenből, Gödöllőről, Kolozsvárról, Révkomáromból, Marosvásárhelyről, Pécsről, Sepsiszentgyörgyről és Szabadkáról.

A szervezők büszkék arra, hogy a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája nem csupán sportesemény, hanem a Kárpát-medencei ifjúság összefogásának jelképe is, nagyon fontos társadalmi érték szimbóluma – írták a szervezők. Nyilasi Tibor, a rendezvény egyik fővédnöke az esemény megnyitóján kiemelte: „A magyar közösség és a magyar labdarúgás számára is nagy szükség van az ilyen kezdeményezésekre.”

Nézze meg az MNO cheerleaderekről készített videóját!

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Simon Gábor, a BEAC ügyvezetője a díjkiosztó ceremónián elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy a KEK igazi sportünneppé nőtte ki magát, ahova minden évben 600-900 kilométer távolságról is odautaznak a csapatok, és valódi közösség alakult ki az évek során.

Cheerleader-bajnokság

Karácsony András, az ELTE stratégiai ügyekért felelős rektorhelyettese kiváltképp a hölgyeket köszöntötte, hiszen az eseményen rendezték az I. Egyetemi és Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokságot is. Az országos bajnoki címet a házigazda ELTE lányai nyerték, az abszolút kategóriában a Pink Panthers csapata végzett az élen. A verseny pontozóbírója a Kaliforniából érkező Tony Hodges és az osztrák Ursula Hahn volt.

Fotó: simonzsolt.com

Jótékonykodás

A tavaly megkezdett hagyományt folytatva az idei KEK-hez is kapcsolódott jótékonysági kezdeményezés. A torna szervezői és résztvevői a szabadkai Hallássérült Iskolaközpont tanulóinak gyűjtöttek sportfelszereléseket, sportjátékokat. A Sepsi ’08 csapata a legjobb határon túli együttesnek járó díjat is felajánlotta az Iskolaközpont számára.

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának célja a határokon átívelő magyar fiatalok közösségének erősítése, a magyar felsőoktatási sportélet fejlesztése, népszerűsítése és a magyar labdarúgás, azon belül is a teremfoci terjesztése – zárul a kommüniké.

Forrás: MNO

A szerkesztő ajánlja

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.