Miklós Edit kihagyja az olimpiát

MN

2018. január 14., vasárnap 11:53, frissítve: vasárnap 13:01

Miklós Edit szombati balesete után operáción esett át. Eztán az alpesi szakág szövetségi kapitánya, Stark Márton ezt közölte: „Editet megműtötték szombat éjjel, az ő és kezelőorvosa elmondása szerint nagyon jól sikerült az operáció. Ami ezen kívül fontos, hogy Editnek jó kedve van, és mi is pozitívak vagyunk a felépülését illetően.

Ami biztos, hogy sajnos kihagyja a februári olimpiát.”

A magyar szövetség tájékoztatása szerint kezelőorvosa, dr. Christian Schenk azt nyilatkozta, hogy orvosi szempontból Miklós Edit folytathatja karrierjét. Ugyanazt a rehabilitációt kell végigcsinálnia, mint az előző évben. Ismeretes: tavaly januárban súlyos térdsérüléssel járó balesetet szenvedett, ami után augusztusban állt újra lécre.

Miklós Edit Bad Kleinkirchheim az utolsó kaput kihagyva haladt át a célvonalon, hanyatt esett, a hátán többször megpördült, majd percekig mozdulatlanul feküdt a havon. Rövid idő múlva a mentők hordágyra tették és helikopterrel a villachi kórházba szállították.

Stark Márton kora este még reménykedett, hogy nem annyira komoly a baj, és Miklós Editnek nem kell kihagynia az olimpiát, utóbb azonban kiderült: nem a belső, hanem a keresztszalag szakadt el, ami súlyosabb sérülés.

Vasárnap dél tájban Miklós Edit ezt a videót poszolta közösségi oldalán:

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.