„Miklós Edit olimpiai éremszerzési esélye teljes mértékben reális”

BuL

2017. december 7., csütörtök 09:09, frissítve: csütörtök 09:46

Kiváló teljesítménnyel, tizennegyedik hellyel tért vissza súlyos sérülése után Miklós Edit a sípályákra; a téli olimpiai győzelemről álmodozó magyar sportoló teljesítményéről, helyzetéről, illetve a magyar síválogatott téli olimpiai reményeiről beszélt Stark Márton alpesisí-kapitány, Miklós Edit korábbi edzője csütörtök reggel a Digisportnak.

Az első és legfontosabb, hogy Miklóson kívül két másik versenyzőnk szereplése is biztosnak látszik az alpesi szakágban Phjongcshangban.

„Jelen állás szerint három kvótánk van: két női és egy férfi. Ez viszont akár négy is lehet, ha Magyarország a legjobb tizenöt között végez a világkupaszezonban a nemzetek közötti versenyben, jelenleg épp a tizenötödik helyen áll. Ha megmarad ez a hely, lesz plusz egy férfikvótánk. Végső helyezésünk most leginkább Miklós Edit szereplésén múlik, jellemzően ő szerzi a magyar világkupacsapat ranglistapontjait, és van még néhány lesikló- és szuperóriásműlesikló-verseny” – vázolta a helyzetet Stark.

Hogy ki lesz Miklós mellett a másik női versenyző, ma még igen bizonytalan, hiszen az erre elsősorban jelölt sportolónk visszavonult, rajta kívül pedig csupa „első éves” profink van, közülük kell valakinek top ötszázas eredményt hoznia, hogy élhessünk a kvótalehetőséggel, ne kelljen visszaadni. A legjobb férfiversenyzőnk a horvát születésű, honosított Samsal Dalibor, akivel szemben elvárás, hogy a kombinációs számban elindulva a legjobb húsz közé kerüljön, ezt a teljesítményt egyébként szlalomban is hozhatja Stark szerint. „Ha lesz második férfikvóta, azért Kékesi Márton és Nagy Bence fog megharcolni” – tette hozzá a szakvezető.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Stark beszámolt arról is, hogy 14 és 16 éven aluli magyar sízők már nagyobb számban érnek el nemzetközileg is látható eredményeket, akik közülük ifjúsági versenyeken vesznek részt, a nemzetközi mezőnyben top tízes eredményeket hoznak.

Miklós Editre visszatérve: az újrakezdését biztatónak tartja a kapitány, a tudás benne van, de még nem tartja elég stabilnak, vissza kell szereznie versenyrutinját. Ha ez meglesz, elegendő önbizalma is lesz nagy célja eléréséhez.

„Ha lesz önbizalma, akkor az olimpiai éremszerzési esélye teljes mértékben reális” – jelentette ki határozottan a szövetségi kapitány. Úgy látja, az MTK sízőjének szakmai stábja kifogástalan, sportpszichológus is segíti, amiben csak kell. Azonban a kombinációs számban nem biztos, hogy elindul Miklós Edit, Szocsiban is kiderült, hogy ebben nem feltétlenül versenyképes, a térde sem elég jó hozzá.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.