Most emberére talál Klicsko?

WL

2012. augusztus 22., szerda 17:51, frissítve: szerda 18:32

November 10-én, Hamburgban védheti meg négy szervezetnél birtokolt címeit Vlagyimir Klicsko, az ukránok világbajnok nehézsúlyú ökölvívója. Lengyel óriással találkozik.

A 36 esztendős bokszoló, aki a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) övét is birtokolja, az eddig még veretlen lengyel Mariusz Wach ellen lép majd ringbe.

„Számomra mindig csodálatos, ha Hamburgban bokszolhatok, mert itt kezdtem a profi pályafutásomat – mondta a fiatalabbik Klicsko fivér. – Mindemellett Wach olyan ellenfél, amilyennel eddig még nem találkoztam. Magasabb, mint én, és az ütőtávolsága is nagyobb az enyémnél.”

Vlagyimir Klicsko legutóbb július 7-én, Bázelben lépett ringbe, s megvédte címeit, mivel technikai KO-val legyőzte kihívóját, az amerikai Tony Thompsont. Az ukrán ezzel pályafutása 58. győzelmét aratta, s ez volt az 51. olyan sikere, amelynél nem volt szükség a pontozókra. A profik között eddig csupán háromszor kapott ki, legutóbb 2004-ben.

A 202 cm magas, 32 éves Wach mind a 27 eddigi profi meccsét megnyerte, 15-ször kiütéssel győzött. „Nekem nincs veszítenivalóm, mindegy, hogyan alakul a mérkőzés – mondta a lengyel. – Emiatt lazán és bizakodva lépek majd a kötelek közé.” Ahhoz, hogy kihívhassa Vlagyimir Klicskót, Wachnak le kellett mondania a Boksz Világtanácsnál (WBC) birtokolt vb-övéről.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.