Műszívvel tartották életben a tizenegyszer újraélesztett focistát

MN

2018. február 2., péntek 22:25, frissítve: szombat 15:44

Műszívvel tartották életben az a 16 éves dabasi focistát, aki múlt hét csütörtökön esett össze meccs közben a pályán, Kakucson. Vasárnap arról írtunk, hogy a fiatalt a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán mesterséges kómában tartják, állapotát stabilnak mondták az orvosai. Mint később kiderült, egy igen ritka, veleszületett koszorúérbetegség miatt lett rosszul. A szívklinika vezetője csodának minősítette, hogy túlélte a futballista, hiszen összesen tizenegyszer kellett újraéleszteni. Az orvos 26 éves pályafutása alatt még nem találkozott hasonló esettel.

Duhaj Ádám miután gólt lőtt, 2 perccel a meccs vége előtt jelezte, hogy elhagyná a pályát, mert nem érzi jól magát. A kispad felé menet a kapu mögött összeesett. A helyszínen hétszer élesztette újra egy szabadnapos mentős, majd még kétszer a mentőautóban is szükség volt az életmentő műveletre.

A klinika igazgatója, Merkely Béla elmondta, hogy a szívkatéterezéskor látták, hogy a fiatalnak veleszületett betegsége van, mely a fokozott terhelés miatt jelentkezett. A műtét után néhány nappal, mikor már stabilizálni tudták az állapotát, eltávolíthatták a műszívet.

Az FC Dabas a Facebookon Veled vagyunk, Ádi! feliratú képpel üzent a sportolónak. Dabas város szintén a közösségi oldalon írt bejegyzést: „Ádám, te pedig egy igazi harcos vagy! Az egész város szorít neked.” Az orvosok szerint a labdarúgó néhány hét múlva elhagyhatja a kórházat.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.