Nagy László: Legyünk mi az első németverők!

Arday Attila

Arday Attila

2017. január 11., szerda 14:32, frissítve: szerda 21:06

Óriási érdeklődés mellett tartott sajtótájékoztatót férfikézilabda-válogatottunk a franciaországi világbajnokság előtt, amely a mieink számára pénteken, a németek ellen kezdődik. Marosi László, a szövetség férfiszakágért felelős szakmai alenöke elmondta: „Olimpiai ciklusban gondolkozunk, a fő cél a 2020-as olimpiára való kijutás, az Eb, vb egy-egy részállomás. Nagyon jól sikerült a rövid felkészülés.

Ezen a vb-n már láthatunk fiatalokat, akik bizonyították, hogy helyük van a csapatban, sokszor fontos feladatokat kaptak.

Elvárás a csoportkörből a továbbjutás, de ez sem megy magától, minden mérkőzés nagyon nehéz lesz, akár Chile, akár Szaúd-Arábia az ellenfél. A tizenhat között akár vb-címért küzdő csapatot is kaphatunk, Dániával az élen.”

Xavier Sabaté, a január végéig kinevezett szövetségi kapitány hozzátette: „Sok időnk nem volt, de jó csapat lettünk szerintem, fiatalok és rutinosok együtt, ez jól működik. Van önbizalma a csapatnak, én is bízom benne. Minden mérkőzés nagyon nehéz lesz. Számomra a cél nagyon világos, meccsről meccsre megyünk. Legyünk a tizenhat között, és utána meglátjuk. A földön kell járni, reálisan nézni a dolgokat, látni azt, hol volt a csapat egy évvel ezelőtt.”

Nagy László így értékelte a helyzetet: „Jó a hangulat a keretben, és jó volt a játék képe. A szlovák és a cseh csapat nem a világválogatott, de az önbizalomnak jót tett, hogy velük játszottunk decemberben. Van még mit javítani.

A múlt heti dán tornán a három meccsen kívül az utazás volt a legfárasztóbb, a legfontosabb pedig, hogy senki sem sérült meg.

Nagyon várjuk a vb-rajtot.”

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A szintén balkezes Harsányi Gergely szerint önbizalomra, de nem elbizakodottságra ad okot a felkészülés. „Elvégeztük a feladatokat feszített tempóban. Rengeteg taktikai elemet gyakoroltunk, amelyet a vb-n meg akarunk mutatni.”

Portálunk kérésére Xavier Sabaté és Nagy László az első két, nagyon nehéz meccsről külön is beszélt. A pénteki, németek elleni csatát ugyanis másnap a horvátok elleni követi.

„Nagyon nehéz lesz, a németek és a horvátok is favoritok, de nincs nyomás rajtunk. A cél világos számomra, jobban és jobban kézilabdázni. Harcolni fog a csapat, nyerni akarunk, a győzelem mindig a legfontosabb. De okosan mindent, mert nem csak egy meccs van a csoportban, hanem öt.

Nem szabad idegesnek lenni, ha kikapunk, és nem szabad bulizni, ha nyerünk az elején”

– hangsúlyozta a kapitány.

Mint Nagy László fogalmazott: „Jó lenne meglepetést szerezni az elején, győzelemre fogunk játszani, nem fogunk pihenni, tartalékolni. Ha tudjuk, megragadjuk az alkalmat.

Mindenki a jelenlegi Európa-bajnok németeket akarja legyőzni, legyünk mi az elsők, akiknek ez sikerül a vb-n!”

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.