Nincs már több magyar a Roland Garroson

TK

2012. május 31., csütörtök 12:38, frissítve: csütörtök 14:29

Babos Tímea a tajvani Hszie Szu-vejjel az oldalán búcsúzott a francia nyílt teniszbajnokság párosversenyének második fordulójában. Czink Melinda – egyesben – vereséget szenvedett az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovától.

A viadal honlapja szerint a találkozó egy órán át tartott.

Eredmény, páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Sara Errani, Roberta Vinci (olasz, 4.)–Babos Tímea, Hszie Szu-vej (tajvani) 6:4, 6:2

„Nagyon jó mérkőzést játszottunk a világ egyik legjobb párosa ellen” – nyilatkozta Babos Tímea. „Az ellenfél nagyon stabil volt az alapvonalról és a hálónál is. Mi is jól teniszeztünk, talán a fogadójátékunkban lehettünk volna jobbak, akkor még szorosabb lehetett volna a mérkőzés. De összességében azt mondhatom, hogy ez a szereplés jó alapot jelenthet a közös folytatásra. Túl kellett esni az első Grand Slamen, ez most így sikerült” – tette hozzá a 19 éves magyar játékos, aki pénteken utazik haza a Roland Garrosról, majd a jövő héten London mellett készül a rövid, de rendkívül intenzív füvespályás szezonra. Először Birminghamben áll rajthoz, majd egy hollandiai verseny után következik a wimbledoni Grand Slam-torna.

Vereséget szenvedett Czink Melinda

Czink Melinda három játszmában kikapott csütörtökön a 22. helyen kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkovától a francia nyílt teniszbajnokság második fordulójában.

A viadal honlapja szerint a világranglistán 116. magyar játékos 52 perc alatt szettelőnyre tett szert, a második felvonásban pedig labdája volt a 3:0-hoz, ám a WTA-rangsorban 25. riválisa – aki a nyitókörben Arn Grétát búcsúztatta – fordított, és végül 2 óra 15 perc alatt megnyerte az összecsapást.

Ezzel nincs már versenyben magyar a Roland Garroson, mivel Babos Tímea, Arn Gréta és Marosi Katalin korábban befejezte szereplését egyesben és párosban is.

Eredmény, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Anasztaszija Pavljucsenkova (orosz, 22.)-Czink Melinda 4:6, 6:3, 6:3

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.