Nyártól norvég edző irányítja a Debrecent

MTI

2018. január 22., hétfő 10:33, frissítve: hétfő 10:43

Nyártól Pal Oldrup Jensen lesz a DVSC-TVP női kézilabdacsapatának edzője. Az 52 éves norvég szakember 2012 és 2014 között a fehérvári együttest irányította.

A debreceni klub tájékoztatása szerint a tréner két évre kötelezte el magát.

„Azóta is napi rendszerességgel követem a magyar bajnokság történéseit, hogy eljöttem Székesfehérvárról, és felfigyeltem rá, hogy a DVSC szezonról szezonra előbbre lépett” – nyilatkozta Jensen a hajdúsági együttes honlapjának. Hozzátette: a játékoskeretben lát „potenciált”, de mivel a magyar bajnokságot a világ egyik legerősebbjének tartja, „nagy kihívás” lesz számára, hogy elérjék a céljaikat és közben fejlődjenek.

A norvég szakember a fehérváriakkal kétszer az ötödik helyen zárt a bajnokságban, második idényében pedig az EHF Kupában elődöntős volt.

A DVSC 11 bajnoki mérkőzésen tíz pontot szerzett, jelenleg a kilencedik helyen áll a bajnokságban. A szlovén edző, Anton Tiselj január elején távozott, helyét Vida Gábor vette át, aki nyártól Pal Oldrup Jensen segítőjeként dolgozik tovább.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.