Ők az NBA legjobbjai

LM

2012. május 24., csütörtök 23:11, frissítve: péntek 08:03

Többek között LeBron James, az alapszakasz legértékesebb játékosa, illetve Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers legjobbja is bekerült az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) mostani szezonjának csapatába.

A legjobbak ötösébe James került be a legtöbb szavazattal, a 120 voksolóból 118 jelölte a legjobbak közé. A Miami Heat kosarasa pályafutása során hatodszor érdemelte ki ezt az elismerést. Bryant már tizedik alkalommal lett a liga első csapatának tagja, s ezzel – többek között Michael Jordannel és Kareem Abdul-Jabbarral holtversenyben – az NBA történetének második „legeredményesebbje”. Csupán Karl Malone volt nála többször, 11-szer a legjobbak között. A bajnokság kezdőötösének még Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), Dwight Howard (Orlando Magic) és Chris Paul (Los Angeles Clippers) a tagja.

Érdekesség, hogy a rájátszásban már csak James és Durant érdekelt, a Miami a keleti elődöntőben 3–2-re vezet az Indiana Pacers ellen, míg Durant – éppen a Lakers legyőzésével – bejutott a nyugati döntőbe.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.