Olimpiai jegyekkel üzérkedett a főtitkár

TK

2012. május 23., szerda 11:31

Azonnali hatállyal felfüggesztették állásából Volodimir Gerascsenkót, az Ukrán Olimpiai Bizottság főtitkárát, mivel a feketepiacon próbált meg üzérkedni a londoni játékok jegyeivel.

A BBC televízió leleplező riportot közölt Gerascsenkóról, aki több ezer dollár értékben szeretett volna eladni száz belépőt. Az ukrán ötkarikás testület 2900 belépőt kapott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól, és ezek közül akart értékesíteni százat a főtitkár.

Szergej Bubka, az ukrán tagszervezet elnöke a NOB végrehajtó bizottságának québeci ülése előtt jelezte: azonnali hatállyal felfüggeszti állásából a főtitkári feladatokat 1997 óta ellátó Gerascsenkót, és egy független bizottság vizsgálja ki az esetet.

„Muszáj méltányosnak lennünk, korrekt döntést kell hoznunk” – mondta a rúdugrás legendás alakja, aki az esetről tájékoztatta Jacques Rogge NOB-elnököt és Sebastian Coe-t, a londoni játékok szervezőbizottságának elnökét, majd jelezte: az ügy fontossága miatt még szerdán hazautazik Kijevbe.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.