Orbán Viktornál vizitál Gyárfás Tamás

2016. január 28., csütörtök 13:13, frissítve: csütörtök 14:45

Igazi sportos csúcstalálkozóra kerül sor kora délután a Parlamentben, ugyanis Orbán Viktor a dolgozószobájában fogadja Julio C. Maglionét, a FINA elnökét, Cornel Marculescut, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség ügyvezető igazgatóját és Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökét.

Úgy tűnik, Gyárfás Tamás napjai igencsak sűrűek, ami nem csoda, hiszen a hétvégén éppen Budapesten tartja gáláját a Nemzetközi Úszószövetség (FINA).

Borkaiék fogják megoldani a Hosszú-ügyet
Az olimpiai bizottság mindent beszerez, amit az úszó kér, cserébe csendet kérnek mindenkitől.

A MÚSZ elnökének ugyan rengeteg a teendője ezzel kapcsolatban, ám ma kora délután – információink szerint fél kettőtől – természetesen örömmel ment be a Parlamentbe, ahol fogadta őt Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök dolgozószobájában a megbeszélésen részt vesz Julio C. Maglionét, a FINA elnöke és Cornel Marculescut, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség ügyvezető igazgatója is.

Úgy tudjuk, hogy halaszthatatlan külföldi útja miatt Orbán Viktor nem vesz részt a január 31-i díjátadó FINA-gálán, így a mostani találkozónak ez, nem pedig a hazai úszósportban kialakult helyzet – Hosszú Katinka kontra MÚSZ – az apropója. Ahogy azt már korábban megírtuk, a gálán a legjobb magyar úszók sem vesznek részt külföldi elfoglaltságaik miatt: Hosszú Katinka és Cseh László versenyez, míg Gyurta Dániel edzőtáborozik.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.