Orbán Viktornál vizitál Gyárfás Tamás

Sz.L.

2016. január 28., csütörtök 13:13, frissítve: csütörtök 14:45

Igazi sportos csúcstalálkozóra kerül sor kora délután a Parlamentben, ugyanis Orbán Viktor a dolgozószobájában fogadja Julio C. Maglionét, a FINA elnökét, Cornel Marculescut, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség ügyvezető igazgatóját és Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökét.

Úgy tűnik, Gyárfás Tamás napjai igencsak sűrűek, ami nem csoda, hiszen a hétvégén éppen Budapesten tartja gáláját a Nemzetközi Úszószövetség (FINA).

Borkaiék fogják megoldani a Hosszú-ügyet
Az olimpiai bizottság mindent beszerez, amit az úszó kér, cserébe csendet kérnek mindenkitől.

A MÚSZ elnökének ugyan rengeteg a teendője ezzel kapcsolatban, ám ma kora délután – információink szerint fél kettőtől – természetesen örömmel ment be a Parlamentbe, ahol fogadta őt Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök dolgozószobájában a megbeszélésen részt vesz Julio C. Maglionét, a FINA elnöke és Cornel Marculescut, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség ügyvezető igazgatója is.

Úgy tudjuk, hogy halaszthatatlan külföldi útja miatt Orbán Viktor nem vesz részt a január 31-i díjátadó FINA-gálán, így a mostani találkozónak ez, nem pedig a hazai úszósportban kialakult helyzet – Hosszú Katinka kontra MÚSZ – az apropója. Ahogy azt már korábban megírtuk, a gálán a legjobb magyar úszók sem vesznek részt külföldi elfoglaltságaik miatt: Hosszú Katinka és Cseh László versenyez, míg Gyurta Dániel edzőtáborozik.

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.