Óriási bravúrt hajtottak végre az ifi hokisok

FB

2016. január 4., hétfő 10:44, frissítve: hétfő 11:13

Veretlenül zárt serdülő válogatottunk Kamloopsban – közölte a Magyar Jégkorong Szövetség honlapja. A magyar csapat hazai idő szerint vasárnap éjszaka 5-1-re győzött Vancouver korosztályos válogatottja ellen a döntőben.

Kamloops International Bantam Ice Hockey Tournament – döntő

Magyarország U16 – Vancouver A1 T-Birds 5-1

Nagy András szövetségi edző arról számolt be, hogy nagy hatással vannak mindenkire a játékosokat ért impulzusok, hogy átélhetik azt a kanadai hokikultúrát, amiről eddig csak hírből hallottak, de jó eséllyel el sem tudtak képzelni, hogy nap mint nap látják a játékosmegfigyelőket maguk körül és első kézből informálódnak arról, milyen szempontok szerint figyelik őket.

„Aki eddig esetleg egyénieskedett, az is beállt a sorba és a csapatért kezdett játszani. Nem is feltétlenül játékbeli javulást kell elképzelni, mert az időzítés jól jött ki, most elértek arra a pontra a szezonban, amikor minden begyakorolt játékelem már jól megy, de jobban működünk csapatként. Ott van valahol a fejekben az, hogy figyelik őket, emiatt az első perctől az utolsóig 110%-on pörögnek. Nincs üresjárat”

– mondta Nagy András. Kétségkívül történelmi eseménynek számít az, hogy Magyarország serdülő válogatottja győzni tudott egy ilyen rangos tornán, amely kiemelt célpontja a nagy észak-amerikai junior ligák játékosmegfigyelőinek. Ám az itt megszerzett tapasztalatok, élmények és emlékek sokkal távolabbra mutatnak és többet érnek, mint az óriási kupa, amit átvehetett a csapat – írja a szövetségi honlap.

A játékosmegfigyelők közül „többen megkeresték a csapatot a torna során, beszélgettek a játékosainkkal és a stábbal. Egyértelműen pozitív visszajelzést kaptunk tőlük, csodálkoztak, hogy Magyarországon ilyen hokisok vannak, hiszen a mi nemzeti bajnokságunk már csak földrajzilag is olyan messze van tőlük, hogy egyáltalán nincs, hogy a látókörükbe kerüljenek a játékosaink” – mondta Virág Csaba, a keret egyik edzője. „A huszonkét játékos kiváló teljesítményének köszönhetően utánpótlásunk jó eséllyel felkerült a nemzetközi jégkorong térképére – áll a portál bejegyzésében. – Ezáltal pedig nemcsak ennek a huszonkét srácnak jelent óriási dolgot ez a tíz nap, hanem Magyarország teljes jégkorongjának.”

A keret

Kapusok (3): Gönczi Lajos, Márkus Levente, Sági Máté Péter
Hátvédek (8): Blazsej Krisztián, Druja Benjámin, Egyedi Zsolt, Falus Ádám Nándor, Horváth Mátyás Előd, Pokornyi Dávid, Seregély Máté, Szécsi Patrik Balázs
Csatárok (11): Almási Márk, Dézsi Bence, Horváth László, Kemény Patrik, Kovács Sebestyén, Páterka Bence, Rácz Kristóf, Révész Marcell, Sábián Balázs, Tóth András Máté, Vértes Nátán

Szakmai stáb:

Vezetőedző: Glen Williamson
Edzők: Virág Csaba, Nagy András
Kapusedző: Szuchánszki Dávid
Csapatvezető: Mercz Orsolya

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.

Póla Gergely

Minden második Orbán Viktoré 2017 kifejezései közül

Szavazzon, hogy a döntőbe jutott tíz szó és szókapcsolat közül melyik legyen a 2017-es év kifejezése.