Pelé megírta az olimpia himnuszát

2016. július 19., kedd 14:01, frissítve: szerda 09:39

Edson Arantes do Nascimento, ismertebb nevén Pelé, a brazilok legendája nem először merült el a zene világában. Már a hetvenes–nyolcvanas években is összeállt egy-egy duettre híresebb brazil előadókkal. 2006-ban egy teljes, leginkább a dzsesszre hajazó albumot összehozott a világbajnok labdarúgó, Ginga néven adták ki. A brazil csillag dalos kedvű, csakúgy mint a mi leghíresebb labdarúgónk, Puskás Ferenc. Mondjuk ő a dzsessz vagy a szamba helyett inkább a magyar népdalokat, nótákat kedvelte.

Pelé mostani szerzeményének címe Esperanca, vagyis remény – írja az ESPN FC. A dal nem hivatalos himnusza lesz a riói olimpiának.

A brazil sztár a héten adta hírül Facebook-oldalán, hogy elkészült a szerzeménnyel. Mint írta, a világot körüllengő remény és szeretet ihlette meg, innen a szám neve is.

Ha meghallgatná, innen töltheti le a dalt.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.