Rakonczaynak Guinness-rekordot érne Nagy-Britannia megkerülése

2018. február 9., péntek 10:16, frissítve: péntek 10:26

„Először, egyedül, magyarként…, a világ legkeményebb evezősversenyén” – ezzel a Facebook-bejegyzéssel adta hírül Rakonczay Gábor, hogy elindul a GB Row 2018-on. A verseny honlapja a világ legbrutálisabb evezős viadalaként aposztrofálja a kihívást, ami valóban nem egy gyaloggalopp. Nagy-Britanniát kell körbeevezni, melynek északi partvidékén egészen kegyetlen időjárási körülményekkel szembesül az ember. A táv 2000 mérföld, az indulók nem vehetnek igénybe külső segítséget, megállás nélkül kell célba érniük.

A verseny honlapja büszkén közli, hogy Rakonczay Gábor elsőként próbálkozik meg egyedül a táv teljesítésével. Ha ez sikerülne neki, bekerülne a Guinness Rekordok Könyvébe. – Ez idáig csak páros és négyfős csapatok indulhattak a szigetkerülő versenyen. Idén viszont én is rajthoz állok, hogy szembenézzek önmagammal, a sporttársakkal és az Északi-tengerrel – írja a sportember.

Egy kis kedvcsináló:

A rajt 2018. június 1-jén lesz, a Tower Bridge alól indulnak a kenuk; a magyar versenyző saját építésű evezőssel vág neki az útnak.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Rakonczay Gábor több világrekordot is tart: 2008-ban akkori feleségével, Viktóriával 51 nap alatt evezett Tűzhangya nevű hajójával a Kanári-szigetekről Antiguára. 2012-ben egyedül ismét rekordot állított föl az Atlanti-óceán átevezésekor, 61 nap alatt tette meg a fenti utat Vitéz névre keresztelt kenujával, melyet Fa Nándor tervezett és épített.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.