Rosberg: Lewis az ideális társ

B. Molnár László

2016. január 6., szerda 23:40, frissítve: csütörtök 08:21

Sokan hiszik azt, hogy a Mercedes F1-es pilótája, Nico Rosberg hacsak tehetné, eltávolítaná Lewis Hamiltont a csapattól, ugyanis ha a brit nem lenne a csapattársa, most vélhetően már kétszeres világbajnok lehetne.

Ám erről szó sincs, Rosberg úgy véli, Hamiltonnal csak együtt tudnak sikeresek lenni. Jövőre már a negyedik szezont húzza le egymás mellett a korábbi két jó barát, Nico Rosberg és Lewis Hamilton. Az eddig eltöltött három év alatt a brit két világbajnoki címet szerzett, szinte mindenben legyőzte csapattársát, miközben a németnek csak két ezüstérem jutott. A rivalizálás odáig fajult köztük, hogy a gyerekkoruk óta tartó barátságuk rég a múlté, manapság az a ritka, ha egyáltalán szóba állnak egymással.

Éppen ezért meglepő Rosbergnek a német TZ-nek adott nyilatkozata, miszerint számára a legideálisabb csapattárs Lewis Hamilton, és úgy véli, eddigi sikereik a közös munka eredménye.

– Egy biztos, ha rám bíznák, hogy csapattársat válasszak, gondolkodás nélkül Lewist választanám. Jól vezet, és a közösen elért sikereink azt igazolják, a Mercedes igencsak jól járt velünk – jelentette ki Rosberg. Ugyanakkor azt sem titkolta el, egyetért Hamiltonnal abban, néha a nagy egyenlősdi helyett nem ártana falat húzni kettejük között a garázsban. És azt sem tartja kizártnak, hogy ezzel ő járna jobban. –Noha ez sosem fog megtörténni, nem tagadom, néha én is örömmel venném a falat. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy mindez nem lenne jó a csapat szempontjából, ráadásul vannak olyan versenyek, amikor profitáltam abból, hogy nincs köztünk semmilyen fal. A csapat az első, így muszáj átláthatóan együtt dolgozni, még ha időnként ez feszültségekhez is vezet – vélekedett a német.

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.