Shane Tusup remegő kézzel bocsánatot kért, majd azt mondta: Please, move!

Radványi Benedek

Radványi Benedek

2018. január 11., csütörtök 22:05, frissítve: péntek 14:39

Drámai hangulat Az Év Sportolója Gálán, a legjobb edzőként díjazott Tusup beismerte, hogy hibázott, és üzent Hosszú Katinkának.

Mint megírtuk, külön érkezett feleségével, Hosszú Katinkával a csütörtök esti Az Év Sportolója Gálára Shane Tusup. Amikor fél tíz tájban a programban az év edzője jelöltjeit mutatták be, a nézőtéren az Iron Ladyvel átellenes oldalon helyet foglalt tréner nagyokat fújtatott, kezének izzadtságát a nadrágján törölgette. Aztán miután elhangzott a neve, s átvette a díjat, megtudtuk, miért izgult ennyire: egy papírt vett elő zakójának zsebéből, és tört (sőt, sokszor alig érthető) magyarsággal felolvasott egy a nézőtéren drámainak ható szöveget.

Többször elcsukló hangon bocsánatot kért azért, mert hibázott, s felelevenítette azt is, hogy még nehezebb volt a hazai világbajnoksággal fémjelzett 2017-es esztendő, mint a 2016-os.

„Sokakat megbántottam a viselkedésemmel, tőlük is elnézést kérek”

– mondta többek között.

Bevallotta, a sok munka közben nem vette észre, hogy példaképpé kellene válnia, s hogy ami korábban belefért, az ma már nem.

„Köszönöm neked, hogy akkor is bíztál bennem, amikor senki más.

Mindig azért dolgoztam, hogy rászolgáljak a bizalmadra” – üzente Hosszú Katinkának. Véget sem ért a beszéde, már hatalmas taps tört ki a nézőtéren. Ahogy mondandója végeztével is.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A teljes szöveg azonnal kikerült Facebook-oldalára:

Hosszú Katinka néhány perccel később az év női sportolójaként lépett színpadra, Shane-nek csak annyit köszönt meg, hogy mindig kihozza belőle a maximumot, nem válaszolt konkrétan.

Tusup ezután szinte folyamatosan a telefonját nyomogatta, s olykor így tett Hosszú is. Hogy egymással kommunikáltak-e, természetesen nem tudjuk.

A műsort követően, még a jelölteket és a díjátadókat is felvonultató csoportkép elkészítése előtt odaléptünk Tusuphoz, megkérdeztük, érkezett-e reakció Hosszú Katinkától, de értetlenül nézett, majd azt mondta, „Please, move!" (vagyis kérlek, menj arrébb), és megindult a többiekkel a színpad felé…

Ettől eltekintve tényleg bátorságra vall, amit a színpadon véghez vitt. Tegyük hozzá: pr-fogásnak sem volt utolsó.

Hosszú Katinka csak az M4 élő adásában nyilatkozott (az interjúzónában sem ő, sem férje nem jelent meg), a tévében tulajdonképpen csak annyit mondott: dolgoznak a kapcsolatukon.

Az Év Sportolója Gála valamennyi történését itt gyűjtöttük össze.

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.