Síelésből jött Hanga és a Barcelona új trénere, aki egyszer már visszavonult

2018. február 13., kedd 12:43, frissítve: kedd 12:48

Elkeserítően szerepel eddig a szezonban a Barcelona kosárlabdában. Míg korábban itt is a kontinens nagycsapatai közé tartozott, most már csak Spanyolországon belül céloz meg trófeákat idén. 

A nyáron Hanga Ádámmal együtt új edző is érkezett a Baskoniától a Barcelonához, de a tréner már mehetett is,

a Jugoszláviával korábban világbajnokságot és Európa-bajnokságokat nyerő Szvetiszlav Pesicsre cserélték. 

Hanga Ádám szavai alapján a 68 éves Pesics már a nyugdíjas évek szépségeit élvezte, amikor újra munkába állt, nem is akárhogy. 

„Néhány napja van itt, elismert szakember, óriási a rutinja, szinte mindent megnyert már edzőként, amit csak lehet – olvasható a Nemzeti Sportnak adott interjúban. – Érdekes azért, hogy már gyakorlatilag visszavonult, Barcelonába is síelésből érkezett… A tekintélye meglesz, s odafigyel majd mindenki arra, mit mond. Nem mellékes, hogy a helyzet sem új a számára, sokszor vett át csapatot szezon közben, járt már hasonló cipőben.”

Mint kiderül, már az első Pesics által levezényelt bajnoki, a vasárnap a Bilbao ellen 90–58-ra megnyert csata komoly változásokat hozott: „A védekezésünk sokkal agresszívabb lett. Persze nem véletlenül, az ő filozófiája az, hogy

inkább dobjon két büntetőt az ellenfél, mintsem szerezzen egy könnyű kosarat.

Egyébként eddig sokszor a védekezés miatt vesztettük el az önbizalmunkat, mert nem azzal volt problémánk, hogy tudunk-e hetven, nyolcvan vagy kilencven pontot dobni.”

Pesics szemléletéről így beszél Hanga: „Ő tipikus szerb edző, amit kér, tedd meg, nem kell rágódni rajta, mert nem kér lehetetlent. Ha azt megteszed, akkor rendben vagy. Nem kell izgulnom, még úgy sem, hogy az első meccsén nem kezdtem, mert ez nem számít, nekem ez nem jelent presztízskérdést, nyerjünk, az a legfontosabb. Mostantól a Király-kupa kanári-szigeteki nyolcas döntőjére fókuszálunk, ezen lehetőségünk lesz megmutatni, hogy nem vagyunk olyan rosszak.”

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.