Sífutással készült Vajda Attila

Lipiczky Ágnes

2016. január 18., hétfő 13:10, frissítve: hétfő 13:19

Az ausztriai Ramsauban sífutó táborozáson vett részt olimpiai bajnok kenusunk, Vajda Attila. A szegediek kedvence először választotta ezt a kiegészítő edzést, és nem csalódott.

Vajda Attila rendkívül élvezte a téli kenus felkészülés monotóniáját megtörő havas edzéseket. „Még sosem voltam sífutó táborban, és nagyon jól éreztem magam. Sikerült egy másik mozgásformát megismernem, nem volt könnyű, de egész gyorsan alkalmazkodtam a körülményekhez.” A versenyző bár a helyes technikát nem sajátította el, nagyon hasznosnak ítélte ezt a néhány napot.

„Naponta húsz-huszonöt kilométereket futottam, ami rendesen elfárasztott, de érzem, hogy van eredménye. Volt egy nap, amikor együtt tudtam edzeni a szlovák kajakválogatott tagjaival, ami szintén jó programnak bizonyult” – mondta Vajda.

A sportoló hétfőtől már Szegeden edz, majd két hétre Tatára utazik. Tavaszi vizes táborát ismét Portugáliába szervezte meg, február 14-én utazik el a Nelo cég vizes központjába.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.