Szabadkai KEKeckedés: hallássérültekkel mérkőztek Simonék

2014. április 16., szerda 13:30, frissítve: szerda 14:47

Az V. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján (KEK) részt vevő felsőoktatási intézmények csapatai, a KEK fővédnökei és támogatói együtt gyűjtöttek sportfelszereléseket a Szabadkai Hallássérült Iskolaközpont diákjai számára. A KEK fővédnöke Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, Nyilasi Tibor egykori hetvenszeres válogatott labdarúgó, Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár és Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

A szabadkai csapat tagjainak és az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar (MTTK) Hallgatói Önkormányzatának közös szervezésében április 14-én Szabadkán rendezték meg az MTTK sportnapját. „Az esemény mottója a »A labda összeköt«, hasonlóan a KEK eszmeiségéhez, melynek üzenete, hogy határon átívelő közösséget teremtsünk a sporton keresztül” – írja honlapján az ELTE-BEAC. A sportnapon a a KEK szervezői gálamérkőzést játszottak a Hallássérült Iskolaközpont diákjaival, ahol 3-2-re a szabadkai fiatalok nyertek.

A mérkőzést megelőzően a rendezvény házigazdái átadták a több mint kétszázezer forint értékű sportfelszereléseket, a Nyilasi Tibor által dedikált jegyeket, a KEK hivatalos pólóit és egy teljes mezgarnitúrát. A KEK döntőjén a pólóeladásokból és felajánlásokból összesen százezer forint gyűlt össze, melyet Simon Gábor, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnökségi tagja és Nagy Gergely, a KEK főszervezője adott át az iskola tanárának, Sebők Ferencnek. Az iskola kiemelkedő munkát végez a fogyatékkal élő fiatalokért, munkát és boldogulási lehetőséget biztosítva számukra. Az oktatás mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a sportra. Birkózásban, asztaliteniszben, atlétikában és labdarúgásban is kimagasló eredményeket érnek el diákjaik évről évre.

A rendezvényről a szabadkai Híradó is beszámolt, a felvételt itt tekintheti meg:

Az Európai Unió ifjúsági portáljának figyelmét is felkeltette a KEK szervezőinek önkéntes munkája, amiről az alábbi cikkben részletesebben is olvashatnak.

Forrás: MNO

A szerkesztő ajánlja

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.