Szerb világklasszist igazolt a magyar bajnok

MNO

2016. június 9., csütörtök 16:10, frissítve: csütörtök 16:14

Csütörtökön megállapodott a Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabdacsapatának vezetése Andrija Prlainoviccsal, aki egy évre a magyar bajnok játékosa lesz – írja a Vlv.hu.

A világ egyik legjobb vízilabdázója az olasz Pro Reccóból érkezik. A Vlv úgy tudja, a tárgyalások a Budapesten rendezett bl-hatosdöntő kapcsán kezdődtek meg, és az azt követő napokban folytak, csütörtökre pedig eredményre vezettek.

Prlainovic egy évre szerződött Szolnokra. Ő a csapat negyedik idegenlégiósa, így a bajnoki meccseken – amelyeken a jelenlegi szabályok szerint csak három külföldi szerepelhet – valaki mindig hiányzik majd közülük. Ugyanakkor a BL-ben mind a négyen – Milan Aleksic, Aaron Younger, a szintén új szerzemény Ugo Crousillat és Prlainovic – játszhatnak. Kovács István szakmai igazgató a Vlv-nek elmondta: ezzel az igazolással a Szolnok egyértelmű célja a Bajnokok Ligája megnyerése. Idén harmadik helyen végzett a csapat, épp Prlainovic korábbi csapatát, a Pro Reccót verték a bronzmeccsen.

Ismeretes, hogy a szövetség új szabályok bevezetésére készül, a 2017–18-as bajnokságban szigorítják a külföldi státusú játékosok szerepeltetését, klubonként csak két külföldi játszhat egy meccsen, ráadásul ha valaki kettős állampolgár, ő is külföldinek számít, amennyiben másik ország válogatottjában játszik. Jelenleg három külföldi lehet egy időben vízben a magyar bajnokikon, és a kettős állampolgárságú, tehát magyar útlevéllel is rendelkező vízilabdázó nem számít külföldinek akkor sem, ha más ország válogatottját erősíti. Az eddig ismert elképzelések szerint nem korlátozzák majd, hogy a klubok külföldieket foglalkoztassanak, és „cserélgessék” az érintett szereplőket mérkőzésről mérkőzésre.

A Szolnokra ráfér az erősítés, ugyanis hétfőn kiderült: Varga Dániel, Madaras Norbert és Stefan Mitrovic a Ferencvárosba igazolt, valamint Decker Attila is távozott.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.