Szilágyi Áron ingyen játszotta a főszerepet

A. A., L.Á.

2016. január 9., szombat 11:15

Mivel Hosszú Katinka nehezményezte, a felkészülési támogatásáról szóló szerződésben (amelyet a szerdai sajtótájékoztatóján széttépett) kikötötték, hogy a 2017-es budapesti vizes-vb-t népszerűsítse, megkérdeztünk más szövetségeket, legnagyobb versenyzőink milyen feltételekkel vállalják a hasonló feladatokat.

A 2013-as hazai vívó-vb-t emlékezetes és látványos promóciós filmmel is reklámozta a sportági szövetség, Szilágyi Áron játszotta benne a főszerepet. London olimpiai bajnoka kardcsatában győzi le a filmkockákon különböző történelmi korok harcosait, hogy a végén Darth Vader kardjával találja szemben magát.

Fel sem vetődött Áronban, hogy a felkérésre nemet mondjon vagy pénzt kérjen érte. Jó előre egyeztetni kellett csak az időpontot, hiszen a forgatás időigényes volt, alkalmazkodni kellett a felkészüléshez és a versenyekhez

– mondta Szetey András, a vívóválogatott menedzsere.

Mint hozzátette, vívásban az élversenyzőink – többek között világbajnok férfi-párbajtőrcsapatunk tagjai – ilyen szempontból nagyon profik és segítőkészek, a szövetség is igyekszik megbecsülni őket. Mindennek köszönhetően soha nem utasítottak vissza hasonló felkéréseket, így konfliktus sem alakult ki. A versenyzőknek viszont mindenkor a szövetség szponzorainak rendelkezésére kell állniuk.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség több világversenyt is rendezett az elmúlt években: a szokásos májusi Világkupák mellett 2006-ban és 2011-ben gyorsasági, 2007-ben és 2015-ben maratoni vb-t. A szövetség évente megköti a versenyzőivel az együttműködési megállapodást, amelyben benne foglaltatik, hogy a sportolóknak a szövetség igényei szerint be kell kapcsolódniuk a sportág marketingtevékenységébe.

A szövetség szponzoraival is együttműködési kötelezettségük van. Kivételt képeznek ez alól az óriásplakátok és a reklámfilmek, amelyekre külön megállapodást kötünk, de ez még sosem jelentett pénzbeli juttatást

– mondta Schmidt Gábor, a szervezet főtitkára, aki hangsúlyozta, a sportág olimpiai és világbajnokainak előzetes egyeztetés mellett kötelező a sportágat népszerűsíteni, ugyanakkor a szövetség is törekszik arra, hogy a szponzori megállapodásoknál arra sarkallja a támogatókat, hogy egyéni szerződéseket is kössenek a versenyzőikkel.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.01.09.

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.