Teljes káosz, Michelisz kiesett

MN

2018. április 7., szombat 20:17, frissítve: szombat 21:08

A túraautó-világkupa (WTCR) marrákesi idénynyitóján semmi nem jött össze Michelisz Norbertnek: kigyulladt az autója, motort kellett cserélni benne, majd leszakadt a bal első kereke – így nem csoda, hogy kiesett. A történelmi első futamgyőzelmet végül csapattársa, Gabriele Tarquini nyerte meg.

A túraautó-világkupa (WTCR) marrákesi idénynyitóján elképesztő futamnak lehetett tanúja a nézősereg, hiszen volt minden, mi szem-száj ingere. Sajnos azonban a pechsorozatoknak éppen Michelisz Norbert volt a főszereplőjük, akinek az időmérőn kigyulladt az autója, emiatt motort kellett a Hyundaiban cserélni – vissza is sorolták az első sorból a magyar klasszist az utolsó rajthelyre –, majd amikor a futamon már-már a pontszerzésben is reménykedni kezdtünk volna, egyszerűen kiesett a bal első kereke, így a verseny feladására kényszerült.

A megméretés egyébként nem volt híján érdekes jeleneteknek és baleseteknek, hiszen a szűk pályán a rajt után tömegbaleset történt, ezért beküldték a szervezők a biztonsági autót, majd a rengeteg törmelék miatt piros zászlóval megszakították a viadalt. Az újraindítást követően – amikor Michelisz kerékvesztése miatt újra jött, majd kiállt a safety car – Gabriele Tarquini állt az élre, őt a célig szorosan elkísérte az élről rajtoló Thed Björk, míg a harmadik helyen végül Robert Huff ért célba. A magyaroknak annyi örömük lehetett mindössze, hogy a Zengő Motorsport versenyzői végül mindenből kimaradva befutottak: Nagy Norbert a 16., míg Szabó Zsolt a 17. helyen ért célba.

A WTCR három hét múlva folytatódik a Hungaroringen a magyarországi versenyhétvégével, reméljük, magyar sikerekkel.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.