Több doppingellenőrzést sürget a darts világbajnoka

MTI

2017. január 11., szerda 12:12

A darts világbajnoka, Michael van Gerwen azt szeretné, ha a sportágban több lenne a doppingellenőrzés, és a játék felkerülne az olimpia műsorára.

„Az ötkarikás szereplés nagyszerű lenne. A golf is olimpiai sportág, a darts is az lehetne” – mondta a 27 éves holland játékos, elismerve, hogy a közeljövőben reálisan erre kevés az esély. „Két világszövetségünk van, ezért ez most még nem működne” – tette hozzá.

Van Gerwen, aki a londoni vb múlt hétfői döntőjében aratott győzelmével pályafutása során másodszor hódította el a világbajnoki címet, azt reméli, hogy a jövőben több lesz a doppingvizsgálat és a vérteszt a sportágban. Ahogy elárulta, az előző szezonban őt mindössze ötször vagy hatszor ellenőrizték. „A biológiai útlevél bevezetésével világossá tennénk, hogy egyre profibbak vagyunk” – mondta a vizsgálatok esetleges kiszélesítésével kapcsolatban.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.