Tomori elhagyja az ETO-t, Dániából jön az utódja

AA

2017. február 16., csütörtök 16:36, frissítve: csütörtök 20:57

Bár elsősorban az új szerzeményekkel, pontosabban szerzeménnyel foglalkozott a Győri Audi ETO sajtótájékoztatója, az sem volt mellékes, ki megy el a csapatból. Sőt.

Tomori Zsuzsanna személyében, mint kiderült, alighanem a jelenlegi legjobb magyar kézilabdázó hagyja el ismét a klubot. Tomori tizenkét éve a Vasasban tűnt fel, az évtized végére a Győr és a válogatott meghatározó embere lett. Voltak viszont konfliktusai a csapaton belül, és bár korábban nem örvendett nagy népszerűségnek a Népligetben, a Ferencvároshoz igazolt.

Itt újra magára talált, és bebizonyította, hogy a világ egyik legjobb kézilabdázója. Öt év után, 2015 nyarától ismét a győriek mezét húzta magára, a 2015. decemberi világbajnokságon viszont súlyosan megsérült, keresztszalag-szakadása után egy év telt el, mire valóban visszatérhetett.

Jelenleg is az ETO keretének tagja, játszik is a csapatban, a hét közepén viszont kiderült, elhagyja a szezon végén a BL-győzelemre ismét esélyes csapatot.

A csütörtöki sajtótájékoztatót nem ezért hívták össze, kérdésre válaszolva azonban Bartha Csaba klubelnök elmondta, a balátlövő valóban távozik.

A szakmai stáb döntött arról, hogy a lejáró szerződését nem hosszabbítják meg.

 
Bartha Csaba és Anne Mette Hansen
Fotó: gyorietokc.hu
 

Ambros Martín vezetőedző a családján végigvonuló betegség miatt nem lehetett jelen, az viszont hivatalossá vált, kit nézett ki Tomori helyére. A 22 éves, dán Anne Mette Hansen három évre szerződött a Kisalföldre. Egy nappal előttünk maga Hansen is ott volt a városban, videoüzenetet hagyott maga után, amelyben persze tudta, mit kell mondani: nagy álma vált valóra.

A sajtóhírek még egy külföldi igazolásról szólnak, eszerint Stine Bredal Oftedal, a norvégok irányítója is a Rába partjára érkezik. A klubelnök kérdésre válaszolva elmondta, a tárgyalások valóban folynak, nincs messze a bejelentés.

Irányítóból továbbra is túlkínálat lesz – bár Tóth Gabriella nemrég Kisvárdára került, tavaly pedig Kovacsics Anikó a Fradit választotta –, hiszen a holland Nycke Groot mellett Görbicz Anita is a keret tagja marad. Görbicz további két évvel hosszabbította meg a szerződését, Kiss Éva kapus pedig további egy évig az ETO-é marad.

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.