Történelmi siker: Fucsovics a nyolcaddöntőért játszik

A világranglista 13. helyén álló Sam Querrey-t verve jutott az Australian Open legjobb 32 férfiteniszezője közé első számú versenyzőnk

2018. január 18., csütörtök 07:28, frissítve: csütörtök 12:14

Élete első Australian Open-főtábláján szerepel Fucsovics Márton, első számú férfi teniszezőnk, aki az első fordulós győzelmét követően igazi topjátékossal szemben mutatkozott be a második fordulóban, a legjobb 32 közé jutásért: történelmi sportsiker lett a vége, ugyanis az év első GS-viadalán 1983 óta nem jutott magyar férfi ilyen magasságokig.

Fucsovics ellenfele a világranglistán tizenharmadik amerikai Sam Querrey volt, akin 2 óra 45 perc után jutott túl.

„Ilyenkor valami okosat kellene mondani, azt hiszem, de nem tudok. A felhőtlen öröm minden gondolatomat elhomályosítja. Hittem benne, hogy meg tudom verni, és végül sikerült is. Köszönet mindenkinek a szurkolásért, megyünk tovább, mert még messze a vége. Első Grand Slam-főtábla: pipa. Első top 20-as győzelem: pipa. Első nyolcaddöntő: kérdőjel” – olvasható a sportoló Facebook-oldalán.

Egymás ellen ez volt az első mérkőzésük, aminek a vége igazából izgalmas sem volt.

A 25 éves magyar teniszező a legjobb 16 közé jutásért egy sokkal inkább verhető játékossal meccsel, ő a rangsorban 93. argentin Nicolas Kicker. Vele Fucsovics idén január elsején egy felvezető tornán játszott épp először, és le is győzte.

Australian Open, férfi egyes, második forduló:
Fucsovics Márton–Sam Querrey (amerikai, 13.) 6:4, 7:6 (8-6), 4:6, 6:2

Fucsovics párosban már búcsúzott.

Továbbjutottak Babosék

Babos Tímea francia társával, Kristina Mladenoviccsal bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon a női párosok második fordulójába, miután 7:5, 6:3-ra legyőzték a Xenia Knoll, Natela Dzalamidze svájci, orosz kettőst – írja az MTI. A viadal honlapján az áll, hogy Babosék a nehezen megnyert első játszma után lendületben maradtak, és könnyedén hozták a második szettet s léptek tovább 1 óra 23 perc alatt.

Eredmények:

1. forduló (a 32 közé jutásért):

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 11.) – Xenia Knoll, Natela Dzalamidze (svájci, orosz) 7:5, 6:3

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.