Tüdőödéma okozta a 14 éves hokis halálát

Tuser Krisztián

2017. február 17., péntek 17:26, frissítve: hétfő 12:32

Néhány napja írta meg az egyik nemzetközi jégkorongportál, hogy Oroszországban a Vityaz–2003 együttes játékosai halálra verték csapattársukat. A sajtóhírek arról szóltak, hogy a brutalitás azért robbant ki, mert a fiatal hokisok féltékenyek lettek 14 éves társukra, akire már az idősebb korosztályú csapatban is számítottak az edzők.

A Sport-express pénteken arról írt, hogy a február 11-én történt tragédiát az elsődleges vizsgálatok szerint tüdőödéma okozta. A vizsgálóbizottság nem számolt be semmilyen öltözői verekedésről.

A portál korábban megszólaltatta a csapat edzőjét, Vjacseszlav Kurocskint is. A szakember elmondta, hogy az esti edzés után ő még az utolsó simításokat végezte a jégen, amikor szóltak neki, hogy baj van. Azonnal az öltözőbe sietett, ahol – egy-két szülővel – megkezdték a játékos újraélesztését, de a kiérkező mentők csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az újságíró rákérdezett arra az interneten terjedő pletykára, hogy a rosszullét előtt verekedés tört ki az öltözőben. Az edző is több verzióról hallott. Kurocskin annyit árult el, hogy „baráti lökdösődés” talán volt.

A szerkesztő ajánlja

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.