Tusup bérét megkapja Katinka „új edzője” is, ha lesz

2018. január 16., kedd 13:33, frissítve: kedd 16:32

Egyes sajtóhírek arról szólnak, hogy csütörtökön összeül Hosszú Katinka úszó és Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. Lapunk megkeresésére a sportvezető azonban cáfolta a közelgő találkozó hírét, aminek az adna apropót, hogy az Iron Ladynek a hónap végéig szükséges leadnia edzője nevét a szövetségnek ahhoz, hogy a kiemelt edzői program szerint neki járó havi juttatást (havi 1 millió forint) folyósíthassák.

„A hétfői elnökségi ülésen átvettük a kiemelt edzők névsorát, ebben Hosszú Katinkánál továbbra is Shane Tusup neve szerepel” – adott helyzetértékelést lapunknak az úszóelnök. Wladár arról is beszámolt: az elnökségin rögzítették, hogy Hosszú Katinka február 1-je után is bármikor módosíthat edzője személyét illetően, a járandóságot az illetékes hivatal ezt követően átirányítja.

Sós Csaba úszókapitány egyébként kihirdette válogatási elveit a nyári glasgow-i Eb-re: védettek a tavalyi budapesti vébé döntősei (nyílt vízieknél 1.–6. helyezettek), a junior-vb érmesei és az ifi-Eb győztesei. A többieknek – számonként a két legjobbnak – a 2017-es világbajnokság 8. helyét érő időt kell megúszni.

A védettek névsora a kritériumok alapján a következő: Barta Márton, Bernek Péter, Cseh László, Gyurta Gergely, Holló Balázs, Hosszú Katinka, Kalmár Ákos, Kapás Boglárka, Kenderesi Tamás, Késely Ajna, Kozma Dominik, Lakatos Dávid, Milák Kristóf, Németh Nándor, Olasz Anna, Rasovszky Kristóf, Szilágyi Liliána, Verrasztó Dávid.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2018.01.17.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.