Új csúcsra hajt a világbajnok

WL

2012. július 5., csütörtök 19:29

Saját világcsúcsa megdöntését tervezi 800 méteren a kenyai David Rudisha a pénteki, Párizsban sorra kerülő atlétikai Gyémánt Liga-versenyen.

„Az új rekordhoz minden körülménynek tökéletesnek kell lennie – mondta a viadal csütörtöki sajtótájékoztatóján a 23 éves középtávfutó. – Nagyon örülnék, ha már most sikerülne.”

A kétkörös táv rekordját – melyet 2010-ben kétszer is megjavított – Rudisha 1:41.01 perccel tartja, s megdöntésében pénteken az etióp Sammy Tanguy fog neki segíteni.

„Azt beszéltem meg Sammyvel, hogy 48.9, vagy 48.8 mp-es első 400 métert kell futni” – árulta el a 2010-ben a világ legjobb atlétájának megválasztott, világbajnoki címvédő kenyai, aki 1:41.74 perces idővel vezeti az idei ranglistát.

A párizsi GYL-verseny másik slágerszáma a férfi 100 méter lesz, melyen Tyson Gay, Asafa Powell és Christophe Lemaitre is ott lesz a rajtnál.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.