Újabb magyar diadal született Léván

LM

2012. augusztus 4., szombat 14:47

Az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott a pénteki 27 után szombaton 9 ponttal nyert a szlovák csapat vendégeként Léván.

A pénteken 87:51-re diadalmaskodó magyar csapat ezúttal a második félidőben kerekedett a szlovákok fölé, Rátgéber László szövetségi kapitány együtteséből Hanga Ádám 19, Lóránt Péter pedig 17 pontot dobott.

A válogatott jövő szerdán és csütörtökön egy szerbiai négyes tornán szerepel: az első napon a házigazdákkal találkozik 20.30-kor, majd másnap vagy a törökök, vagy a szlovénok következnek a bronzmeccsen, illetve a döntőben.

A magyarok augusztus 15-én az Ukrajna elleni, idegenbeli találkozóval kezdik el az Eb-selejtezősorozatot. A többi csoportellenfél: Horvátország, Ausztria és Ciprus. Az első két helyezett, illetve a négy legjobb harmadik vehet részt a 2013-as szlovéniai kontinenstornán.

Eredmény:
Szlovákia–Magyarország 57:66 (18:23, 14:12, 16:18, 9:13)

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.