Újabb magyar indul a Himalájába

2015. augusztus 24., hétfő 18:43, frissítve: hétfő 18:55

Klein Dávid a 8156 méter magas Manaszlut próbálja megmászni Nepálban.

Klein Dávid legutóbb a Mount Everesten járt még 2014-ben, erről mi is több cikkben beszámoltunk. Akkor 8700 méter magasra jutott, de a csúcstámadás végül nem járt sikerrel.

„A lélek hegyének” is nevezett Manaszlu 8156 méter magas, a Himalájában található Nepál területén. 1956-ban mászták meg először, 2009-ben az Erőss Zsolt vezette magyar expedíció is felkapaszkodott rá.

Klein Dávid augusztus 31-én indul útnak Budapestről, az alaptábort valamikor szeptember 6–14. között tervezi elérni – olvasható a Sourcing.hu-n. A néhány hetes akklimatizációs időszakot és több mászást követően szeptember végére, október elejére tervezi a csúcstámadást.

A magyar mászó – ahogy korábban – most sem visz magával oxigénpalackot és serpák segítségét sem veszi igénybe. Az anyagi hátteret a Sourcing beszerzési cég biztosítja az expedícióhoz.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.