Újra Hosszú Katinkáért üvölthet a Duna Aréna

2017. október 3., kedd 13:13, frissítve: kedd 18:35

2018-ban Budapest lehet a házigazdája a világkupa-sorozat egyik állomásának, ugyanis a magyar szövetség megpályázta a viadal megrendezését. A MÚSZ keddi közleményében az áll, a Duna Aréna lehet a kétnapos verseny helyszíne, melyet a vizes vb-re épített Magyarország. A 15 ezer néző befogadására bővített úszópalotát hatezresre bontják vissza.

„A célunk egyértelmű: legalább két nap erejéig minden évben felidézni az idei, júliusi világbajnokság fantasztikus hangulatát, mert ez tényleg joggal ragadt meg az egész világ emlékezetében – közölte a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor. – Sajnos, vébét nem rendezhetünk minden évben, az Eb-re pedig 2020-ig, míg a rövidpályás világbajnokságra 2024-ig kell várni, viszont vannak csodálatos úszóink, van egy csodálatos uszodánk, és van sok ezer, az úszást imádó szurkoló, azaz úgy gondolom, meg kell találni a módját, hogy kiszolgáljuk őket. Márpedig egy világkupa, ami Hosszú Katinka egyik kedvenc versenye, és több kiválóságunk is rendszeresen megfordult az egyes állomásokon, szerintünk remek lehetőség arra, hogy Budapest és a Duna Aréna ott maradjon a világ úszósportjának térképén, és hogy újra és újra feledhetetlen élményeket kapjanak a sportág hazai rajongói is.”

A szövetség vállalását némiképp árnyalja, hogy legsikeresebb úszónk, Hosszú Katinka felemelte hangját a nemzetközi szövetség (FINA) változtatása ellen, mely szerint egy versenyző csak négy számban indulhat el a sorozatban. Hosszú egyelőre csak kritizált, nem hagyta ott a világkupát.

Budapestnek egyfelől azért van jó esélye a rendezésre, mert az évtizedeken keresztül úszóelnökként dolgozó Gyárfás Tamásnak komoly tisztségei és érdekérvényesítő képessége van a FINA-ban. Másrészt ha valóban a Duna Aréna lenne a versenyhelyszín, alig kellene költeni a helyszínre. Nem utolsósorban a vk menetrendje olykor változik, a kilencállomásos sorozatból Európában Berlin, Eindhoven, illetve Chartres hol vállal rendezést, hol nem. Idén utóbbi lemondott a lehetőségről.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.