Újra Hosszú Katinkáért üvölthet a Duna Aréna

GB

2017. október 3., kedd 13:13, frissítve: kedd 18:35

2018-ban Budapest lehet a házigazdája a világkupa-sorozat egyik állomásának, ugyanis a magyar szövetség megpályázta a viadal megrendezését. A MÚSZ keddi közleményében az áll, a Duna Aréna lehet a kétnapos verseny helyszíne, melyet a vizes vb-re épített Magyarország. A 15 ezer néző befogadására bővített úszópalotát hatezresre bontják vissza.

„A célunk egyértelmű: legalább két nap erejéig minden évben felidézni az idei, júliusi világbajnokság fantasztikus hangulatát, mert ez tényleg joggal ragadt meg az egész világ emlékezetében – közölte a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor. – Sajnos, vébét nem rendezhetünk minden évben, az Eb-re pedig 2020-ig, míg a rövidpályás világbajnokságra 2024-ig kell várni, viszont vannak csodálatos úszóink, van egy csodálatos uszodánk, és van sok ezer, az úszást imádó szurkoló, azaz úgy gondolom, meg kell találni a módját, hogy kiszolgáljuk őket. Márpedig egy világkupa, ami Hosszú Katinka egyik kedvenc versenye, és több kiválóságunk is rendszeresen megfordult az egyes állomásokon, szerintünk remek lehetőség arra, hogy Budapest és a Duna Aréna ott maradjon a világ úszósportjának térképén, és hogy újra és újra feledhetetlen élményeket kapjanak a sportág hazai rajongói is.”

A szövetség vállalását némiképp árnyalja, hogy legsikeresebb úszónk, Hosszú Katinka felemelte hangját a nemzetközi szövetség (FINA) változtatása ellen, mely szerint egy versenyző csak négy számban indulhat el a sorozatban. Hosszú egyelőre csak kritizált, nem hagyta ott a világkupát.

Budapestnek egyfelől azért van jó esélye a rendezésre, mert az évtizedeken keresztül úszóelnökként dolgozó Gyárfás Tamásnak komoly tisztségei és érdekérvényesítő képessége van a FINA-ban. Másrészt ha valóban a Duna Aréna lenne a versenyhelyszín, alig kellene költeni a helyszínre. Nem utolsósorban a vk menetrendje olykor változik, a kilencállomásos sorozatból Európában Berlin, Eindhoven, illetve Chartres hol vállal rendezést, hol nem. Idén utóbbi lemondott a lehetőségről.

A szerkesztő ajánlja

Földi Bence

Kölcsönzött szlogenekkel, program nélkül a Fidesz

A kormánypárt szinte az összes üzenetét máshonnan vette, például a nácikkal kollaboráló francia politikusoktól.

Ficsor Benedek

A magyar olajmezőkből nem lesz pénz a hatalmas múzeumokra

Mélyi József művészettörténész a Liget-projektről, a stadionokat benövő gazról és a megfordított folyókról.

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

x
Rendkívüli hír