Vádat emeltek Tóth László gyilkosai ellen

2012. december 18., kedd 17:24

Emberölés bűncselekménye miatt emelt vádat a kassai kerületi ügyészség az ellen a három személy ellen, akik áprilisban a Kassához közeli Szádelőben súlyosan bántalmazták Tóth László kick-box-bajnokot. A sportoló később belehalt sérüléseibe – tájékoztatta az MTI-t Milan Filicko, a kassai kerületi ügyészség szóvivője kedden.

A barátai által csak Dokiként emlegetett szlovákiai magyar sportolóra és testvérére, Tóth Istvánra április 8-ra virradó éjjel támadtak rá egy diszkóban. Először a vádiratban szereplő három férfi, C. János, B. Elemér és F. Patrik támadta meg Tóth Lászlót és testvérét. Később a támadókhoz további – a vizsgálat során nem azonosított – személyek csatlakoztak. A sportolót támadói hosszasan verték és rugdosták, mígnem sikerült elmenekülnie.

A megvert férfit keresni kezdték ismerősei, de éjjel már nem akadtak a nyomára. Tóth László holttestét végül a Rozsnyó és Kassa közötti főút mellett az árokban találták meg másnap délelőtt, mintegy másfél kilométerre az előző esti rendezvény színhelyétől.

Tóth László versenyzői pályafutását a kassai Steel Trans Kick-Box Klubban kezdte. 1997-ben lett először szlovák bajnok, majd ezt még tízszer megismételte, 2005-ben pedig Európa-bajnoki aranyérmes lett. Karrierje során két világbajnoki ezüstérmet is szerzett, a másodikat tavaly októberben Szkopjéban. Néhány éve saját klubot létesített, tavalytól pedig a Szlovák Kick-Box Szövetség vezető edzőjeként tevékenykedett.

A három elkövető a hatályos szlovák jogszabályok alapján héttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.