Vajda Attila elfogyott, mint macisajtból a brummogás

2016. május 12., csütörtök 19:45, frissítve: csütörtök 23:22

Több olimpiai bajnokunk számára is csalódással zárult az idei első olimpiai válogató a Maty-éren. C-1 1000 méteren a dobogóra sem került Vajda Attila, K-2 1000 méteren a Kammerer Zoltán, Szalai Tamás páros, míg női K-2 500 méteren a Csipes Tamara, Kovács Katalin duó a harmadik, Fazekas-Zur Krisztina és Douchev-Janics Natasa kettőse a hetedik helyen zárt.

– Hogy mi történt? Egyszerűen elvertek, volt nálam ma jobb, ügyesebb gyorsabb, több is, mint egy vagy két versenyző. Ma nekem nemcsak a többiekkel kellett küzdenem, hanem egy betegséggel is, amit az orvosok napok óta nézegetnek. Mentálisan jó voltam, próbáltam indítani a végén, de a fizikai támogatottsága nem volt meg ennek a döntőnek. Elfogytam, mint macisajtból a brummogás – mondta az ötödik helyen záró Vajda Attila a C-1 1000 méter fináléját követően, amelyben az eddig párosban jeleskedő, Mike Róberttel egy hajóban három világbajnoki érmet is szerző Vasbányai Henrik nyert meg.

Szabó Gabrielláékban nagyon bízhatunk...
Szabó Gabrielláékban nagyon bízhatunk...
Fotó: Balogh Dávid / Magyar Nemzet

De nem csak Vajda hagyta el keserű szájízzel a Maty-éri pályát. Női K-2 500 méteren diadalmaskodott a világbajnoki címvédő Szabó Gabriella, Kozák Danuta duó, de háromszoros olimpiai bajnokaink közül Kovács Katalin Csipes Tamarával a harmadik, Douchev-Janics Natasa Fazekas-Zur Krisztinával a hetedik helyet szerezte meg.

Az előző nap eseményeiről…
...összefoglalónkat ITT olvashatja.

– Nem vagyok elégedett, nehéz szavakat találni, mert nem túl jó két napon vagyok túl – mondta a háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalin. – Nem ez volt a terv, de el kell fogadnom ezt az eredményt. Hogy mi lesz a második válogatón? Még nem gondolkoztam a jövőn. Lesz egy jó kis hétvégém, hogy végiggondoljam a lehetőségeket.

Kozák Danuta az egyéni győzelem mellé tehát a páros elsőségét is begyűjtötte, de nem csak ő duplázott ezen a válogatón. A K-1 1000 méteren nyert aranyérme után Hufnágel Tiborral K-2 1000 méteren is nyert Dombvári Bence, míg a sprintereknél a győri Horváth Bence a K-2 200 méter után K-1 200 méteren is győzött. Hogy minek köszönhető Horváth előrelépése?

– A tudatosságomnak. Úgy gondoltam, ez lesz az utolsó évem, ha nem jön össze, nem csinálom tovább. Semmi titok nincs ebben, csak a tudatosság. Ha így készülök az ezt megelőző években, talán már korábban jobb kajakos lehetett volna belőlem – mondta Horváth Bence.

A tavaly világbajnoki aranyat szerző Tótka Sándor és Molnár Péter K-2 200 méteres veresége után egyesben sem tudott nagyot alkotni. Előbbi a negyedik, utóbbi a harmadik helyen zárt.

– Jókor jöttek a pofonok. Ennél jobbkor nem is jöhetett volna, mint mondjuk a Világkupán vagy a második válogatón – mondta Tótka Sándor. – Teljesen elégedett vagyok magammal, ha nem a helyezésemet nézem, hiszen száz százalékot tudtam hozni, de ez a többiekhez képest lassú volt. Úgy érzem, az elmúlt szezonhoz képest két héttel el vagyunk maradva a felkészülésünkkel, a győri sprinterek pedig óriásit tudtak fejlődni, ami önmagában nagy szó. Én ínhüvelygyulladással bajlódtam, amit nem a boltban vettem, a munkától jött ki. Hál’ Isten most megtudtuk, hogy baj van, mert van hová fejlődnünk, építkezünk tovább.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.