Választani kell Hosszú Katinka és Széles Sándor között

2017. március 23., csütörtök 12:35, frissítve: csütörtök 13:23

A 47 éves Kalaus Valter hiába szeretne Széles irányításával felkészülni a nyári masters vb-re, az edzőnagyság nem tartozik az Iron Aquatics kötelékébe, amelyben Kalaus a Dagályban edzhet.

A Hosszú Katinka és Shane Tusup neve által fémjelzett Iron Aquatics úszóklub kitiltotta a Duna Arénából Széles Sándor úszóedzőt – ez a hír borzolta a kedélyeket csütörtökön. A híradások – konkrétan a Bors tudósítása – szerint Kalaus Valter korábbi 3-szoros ifi Eb-győztes, 23-szoros magyar bajnok, jelenleg az Iron kötelékéhez tartozó, 47 éves veteránúszó jelezte, hogy régi mesterével, Széles Sándorral kíván felkészülni a nyári vizes vb-t követően a Dagályban rendezendő masters világbajnokságra 200, 400 és 800 méterre, erre azonban nincs lehetősége, mert a jelenleg tanítvány nélküli edzőt nem engedik be a Duna Arénába arra hivatkozva, hogy a vízfelület az Iron Aquatics úszóié és edzőié. Kalaus Valter jelenleg SMS-ben kapja a napi edzésadagot Szélestől, de a dolgát nehezíti, hogy nincs vele Széles. Kalaus állítása szerint ugyanakkor ígéretet kapott arra Hosszú Katinkától, hogy utánanéz az ügynek, és meglátja, mit tehet.

A pohárba tiszta vizet azonban nem ő, hanem szerdai, magyar nyelvű Facebook-bejegyzésében Shane Tusup társklubvezető és edző öntött. Érzékelhetően nem veszi jó néven az Iront érő támadásokat.

Shane: Dühítő!

„Az utóbbi időben folyamatos, alaptalan támadások érték Katinkát és az úszóklubunkat, az Iron Aquaticsot. Szomorú és dühítő nap mint nap légből kapott pletykákat olvasni a sajtóban rólunk”, panaszkodik a nyilvánosságnak a 2016-ban az év edzőjének választott Shane Tusup, egyértelműen célozva a minapi, szintén tévesnek bizonyult híradásra, miszerint 60 millió forintot alkudott ki az Iron Katinka vb-reklámban való szereplésére. Tusup a „Széles-ügyben” szándéka szerint először és utoljára nyilvánult meg az interneten. „Az úszókomplexum szabadon látogatható, sem Katinka, sem én, sem az úszóklubunk bármelyik képviselője nem tiltott ki senkit az Arénából”, tette egyértelművé a legújabb „kitiltási botrány” egy fontos részletével kapcsolatban Tusup. Hozzátette, az Iron Aquatics úszóklub saját edzői stábbal dolgozik, aminek nem tagja Széles Sándor.

Vagy Dagály és Iron, vagy Széles

A helyzet ez alapján igen egyszerűnek tűnik: Kalaus Valter az Iron úszójaként egy, a klub kötelékébe nem tartozó edzővel kíván edzeni úgy, hogy a klub vízfelületét használja. Tehát a döntést voltaképp Kalausnak kell meghoznia, hogy az Iron fontosabb-e neki a Dagályban vagy Széles a Dagály és az Iron Aquatics nélkül.

Az is nyilvánvaló, hogy – mint erre Shane Tusup a bejegyzésben külön kitér – az Iron klub edzőinek személyi összetételéről nem az úszók, hanem a klubvezetés dönt, és „aki az Iron Aquatics színeiben versenyezik, az használja a klub által biztosított vízfelületet, hozzájárul a klub struktúrájához, meghatározott elveihez és irányvonalaihoz és a stáb elfogadásához”.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Shane Tusup úgy oldaná fel a helyzetet, hogy Kalaus ússzon csak Széles útmutatásai szerint, ám azt akkor ne az Iron égisze alatt és ne a Dagályban tegye.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.