Vb-bronzérmest igazolt a Fradi

BL

2012. május 25., péntek 19:35

A KEK-győztes, bajnoki második FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatához szerződött a spanyol válogatottal tavaly világbajnoki bronzérmes Nerea Pena. A KEK-győztes lányokat pénteken Orbán Viktor köszöntötte.

A fővárosi klub pénteki tájékoztatása szerint az átlövő két évre írt alá. A 2010-es Eb-n a torna All Star-válogatottjába beválasztott Pena a tavaly BL-döntős spanyol Itxako Navarrától érkezik a Ferencvároshoz. „Nerea rutinos, BL-ben edződött játékos, aki biztosan hasznos tagja lesz csapatunknak. Ráadásul fiatal is, így mindenképpen beleillik az általunk elképzelt képbe” – mondta Kökény Beatrix ügyvezető.

A lányokat Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Parlamentben köszöntötte, a szakosztály pedig partneri együttműködési megállapodást kötött a Ferencvárosi Önkormányzattal. A klub tájékoztatása szerint a kormányfői fogadás után Bácskai János ferencvárosi polgármester és Kökény Beatrix, a szakosztály ügyvezetője partneri együttműködési megállapodást írt alá. Ennek keretében a IX. kerületi önkormányzat vállalja, hogy anyagi lehetőségeihez mérten a jövőben támogatja a kézilabda-szakosztály működését, utánpótlás-nevelését.

Bácskai János kiemelte, hogy Ferencvárost az FTC tette világhírűvé, míg Kubatov Gábor, a zöld-fehér klub elnöke hangsúlyozta,  nagyon örülnek annak, hogy a kerület és az egyesület kötődését egy újabb megállapodással sikerült megerősíteni.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.