Világbajnok francia érkezik Győrbe

LM

2012. augusztus 6., hétfő 19:48, frissítve: kedd 15:49

Világbajnok francia játékossal erősítette meg keretét a Bajnokok Ligája-döntős Győri Audi ETO női kézilabdacsapata: a 33 esztendős Raphaelle Tervel a spanyol Itxako Navarrától érkezik.

A győri klub hétfői tájékoztatása szerint Tervel az elmúlt két évben együtt dolgozott az Itxakónál a magyar bajnok új vezetőedzőjével, Ambros Martínnal. Szerződtetésének fő oka az volt, hogy hatékonyan képviseli a szakember játékstratégiáját, s tapasztalatával hozzájárulhat a csapat sikereihez. A 178 cm magas, jobbkezes játékos kiemelkedően védekezik, és több poszton is bevethető: hatékonyan játszik szélsőként, átlövőként, irányítóként és beállósként egyaránt. A klasszis játékos 2003-ban világbajnokságot nyert a válogatottal, és ugyanebben az évben megnyerte a KEK-et a francia ESBF Besanconnal.

Tervel jelenleg a londoni játékokon szerepel a francia csapattal, amely kedden Montenegróval találkozik a kézilabdatorna negyeddöntőjében. A játékos az olimpia után pihenőt kap, a tervek szerint augusztus 26-án csatlakozik majd a győri együtteshez.

Raphaelle Tervel éppen a norvégokat sanyargatja Londonban
Raphaelle Tervel éppen a norvégokat sanyargatja Londonban
Fotó: Europress/Getty

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.