Visszavágtak a lengyelek

Arday Attila

Arday Attila

2016. március 13., vasárnap 22:30, frissítve: hétfő 10:59

A szurkolók lelkesedése határtalan maradt a sportág és a nemzeti csapat iránt. Éppen ezért az Érd Arénában állóhelyet is alig lehetett találni a magyar–lengyel Eb-selejtezőn, lélekemelő hangulatban léphetett pályára a három kapitány együttese. Mármint a magyarokat vezető Ambros Martíné és Elek Gáboré, illetve a lengyeleket irányító Kim Rasmussené.

Ehhez persze nem ártott az sem, hogy a magyarok kapitányai érdieket is tegyenek a keretbe, Kisfaludy Anett már az első félidőben is szerepet kapott, be is talált.

Az első, koszalini csatához hasonlóan Zácsik Szandra, Szucsánszki Zita és Triscsuk Krisztina lőtte a gólok javát a szünet előtt, Zácsik akcióból, Triscsuk a heteseknél jeleskedett, Szucsánszki irányítóként is. Kellettek Kiss Éva védései is, éppúgy, mint Lengyelországban, így a félidő hajrájában, a végig szoros meccsen már három góllal is vezetett női válogatottunk. Csakhogy néhány perc múlva, a félidőre már 17-16-os lengyel előnyt mutatott az eredményjelző.

A mieink a világbajnokságért és Rióért, a vendégek a szintén telt házas kinti meccsért akartak visszavágni, és ez nagyon érződött a felfokozott hangulatban, még a nagyon szurkoló lengyel újságírókollégákon is.

Bíró Blanka mindjárt egy hetesvédéssel mutatkozott be fordulás után. Gyorsan visszavette a vezetést a csapatunk, Szucsánszki Zita pedig másodjára betalált a pálya másik végéből az üres kapuba, miután a vendégek emberhátrányban lehozták a háló őrét.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Elek Gábor és Ambros Martín vidáman összepacsizott, Rasmussen viszont legszívesebben ezért is reklamált volna, annyit színészkedett.

A húszfős lengyel tábor nem csitult, a magyar szakvezetők viszont közben ügyesen fenntartották a vidámságot, a jókedvet, és ezzel persze a játékkedvet is a magyaroknál. Talán lehetne általánosítani ezt a szemléletet itthon az egész sportágban, sőt az egész magyar sportban.

Négy gólra nőtt az előny, aztán megint hamar elfogyott, és a hajrában kettővel a vendégek vezettek. Végül 26-25-re a meccset is megnyerték. Várhatóan így is kijut majd mindkét csapat az Eb-re.

Kim Rasmussen, a lengyelek dán szövetségi kapitánya a Magyar Nemzetnek elmondta: „A kinti első meccsre nehezebb volt felkészülnünk, hiszen két új edző vette át a magyar csapatot, de aztán a koszalini mérkőzésből már lettek információink. Köszönet a magyaroknak, hogy ekkora meccset vívhattunk, elvarázsoltak a játékosaim most is, így kétkulcsembeberünk nélkül is győzni tudtunk.”

Elek Gábor, a magyarok szövetségi kapitánya az eredmények ellenére így nyilatkozott: „Nincs tragédia, így is kijutunk az Eb-re. Az első félidőben a védekezés, a másodikban a támadás volt egy kicsit gyengébb, és mindkét félidőben volt egy rossz periódusunk. A lengyel kapitány több éve dolgozhat együtt a csapatával, mi csak másfél hetet készültünk együtt, ezért még nagyon sok volt a hiba.”

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.03.14.

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.