Visszavonul a hétszeres világbajnok

BL

2012. május 2., szerda 10:55

Bejelentette visszavonulását Stephen Hendry, aki hét világbajnoki címével minden idők legsikeresebb snookerjátékosa.

A 43 éves skót kedden közölte döntését, miután 13-2-es vereséget szenvedett honfitársától, Stephen Maguire-től a sheffieldi vb negyeddöntőjében. „Az utóbbi tíz évben nem tudtam azon a szinten játszani, amelyen akartam, s ez egyre inkább visszavetett – mondta a sportág egyik legnagyobb sztárja. – Már a versenyek első és második fordulóiban megvertek olyanok, akikről tudtam, hogy nem jobbak nálam. Ebből elég volt. Sajnálom, hogy nem játszom többet itt, Sheffieldben, és szomorú, hogy az utolsó meccsem egy 13-2-es vereség, de legalább nem 13-0 lett…”

Az 1986-ban indult profi pályafutása során 36 nagy tornán diadalmaskodó Hendry sorozatban 27 évben lépett asztalhoz a snooker szentélyének tekintett Crucible Színházban, ahol 1990-ben – 21 évesen – ő lett minden idők legfiatalabb világbajnoka. Tizenegyszer lökött maximum, azaz 147 pontos bréket, utoljára az idei vb-n sikerült neki a bravúr.

Jimmy White, aki négyszer kapott ki tőle vb-döntőben, a Twitter csevegőoldalon méltatta nagy riválisát: „Neki köszönhetek jó néhányat karrierem legjobb meccseiből és emlékeiből. Nem hiszem, hogy megdöntik a rekordjait.” Elköszönt a snookerkirálytól a skót teniszező, Andy Murray is: „Szomorú, hogy visszavonult, szerettem nézni a játékát gyerekkoromban. Ő igazi legenda, a valaha volt legjobb.”

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.