Vitalij Klicsko tudja, mit fog tenni az öccse Furyval

B.M.L.

2016. január 5., kedd 03:03, frissítve: kedd 07:19

Sokan még mindig nem hiszik el, hogy november végén a veretlen brit Tyson Fury teljesen megérdemelten legyőzte a profi ökölvívás királykategóriáját majd egy évtizedig uraló Vlagyimir Klicskót. Az ukrán már készül a második összecsapásra, és a politikusi pályára váltott idősebb Klicsko szerint Vlagyimir biztos, hogy a visszavágón győzni fog.

Amikor tavaly november 25-én a düsseldorfi arénában kihirdették a veretlen brit Tyson Fury győzelmét az akkori WBO/IBF/WBA nehézsúlyú világbajnok Vlagyimir Klicsko ellen, a világ alig akart hinni a szemének. Pedig Fury sikere teljesen megérdemelt volt, és a nagyszájú brit azonnal jelezte, eleget kíván tenni a szerződésben foglalt záradéknak, így legkorábban májusban visszavágót ad Vlagyimirnek. Az idősebb testvér, a korábban szintén világbajnoki címig jutó Vitalij úgy véli, öccse tanult a vereségből, és kegyetlen bosszút áll majd Furyn.

– Most mindenki úgy gondolja, hogy Vlagyimir korábbi ellenfelei nagy nullák voltak. De ez nem igaz, hiszen a győzelem sok mindentől függ. Egy biztos, technikailag senki sem jobb a testvéremnél, de ez a legnagyobb meglepetésemre nem jött ki Fury ellen. Bevallom, azt hittem, csak szájal és semmi ellenállást nem fog tanúsítani Vlagyimir ellen. Két út állt előtte, vagy abbahagyja, hiszen már eleget bizonyított, vagy újra nekidurálja magát, és bebizonyítja, csak egyszeri kisiklás volt az egész. Nos, ő a második mellett döntött, és biztos vagyok abban, hogy bosszút áll majd a vereségéért – jelentette ki a Die Welt riporterének Vitalij Klicsko.

Azért ehhez vélhetően Furynak is lesz egy-két szava…

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.