Vívóink egyáltalán nem boldogok

2015. január 25., vasárnap 11:28, frissítve: vasárnap 19:32

A negyedik helyen végzett a magyar válogatott a férfi párbajtőrözők németországi világkupaversenyén, Heidenheimben. A barcelonai világkupán vívónőink egyéniben nem kerültek közel a dobogóhoz, majd csapatban sem, vasárnap a 13. helyen kötöttek ki.

A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású csapat a marokkóiakat 45-35-re, a kanadaiakat 38-28-ra, majd a negyeddöntőben az elmúlt évben Európa-bajnok svájciakat 45-39-re győzte le, aztán az elődöntőben 45-29-re kikapott a tavaly világbajnoki ezüstérmes dél-koreaiaktól, a bronzmérkőzésen pedig 45-33-ra az oroszoktól. A versenyben 32 együttes indult. A pénteken véget ért egyéni küzdelmekben a legjobb magyar a 22. helyen záró Boczkó Gábor volt a 275 fős mezőnyben.

Gelley István fegyvernemi vezetőedző így értékelt a Magyar Vívó Szövetség honlapján: „Egyelőre senki sem boldog, szerettünk volna előrébb végezni. A baj az, hogy az ázsiaiak ellen erre nem sok esélyünk volt, a nap végére pedig mintha kicsit elfáradtunk volna. Azért azt is elmondhatjuk, hogy egyet léptünk előre, és ez nagyon fontos. A szezon első két csapatversenyén a negyeddöntőben búcsúztunk, most bejutottunk a legjobb négy közé, ráadásul a jó erőkből álló svájciaknál bizonyultunk jobbnak. Úgyhogy a végeredmény egyáltalán nem rossz, de nem vagyunk elégedettek. És ez egyáltalán nem baj… Dolgozunk tovább!”

Eközben Barcelonában a női párbajtőrözők az egyéni versenyüket fejezték be szombaton. A papírforma azt ígérte, hogy a sérült Szász Emese nélkül nem mi, magyarok leszünk a főszereplők, és sajnos a papírforma be is igazolódott. A 64 között sem Budai Dorina, sem Kun Anna nem csinált szenzációt. Előbbi a Szász távollétében ranglista egyessé avanzsált kínai Sunt kapta, és az ázsiai biztosan győzött (15:7). Nem sokkal járt jobban a junior korú Kun Anna sem, ő a tavalyi olasz egyéni Európa-bajnok Del Carrettót kapta ellenfélül, ott 9:15 lett a vége. Tőle egyébként ez a 64 jó teljesítmény, a bravúr pedig nem jött össze. Révész Juliannától (nyitóképünkön) viszont vártuk a sikert a jamaikai Simms-Linn ellen. Sima 15:3 is lett a vége, a következő kör azonban már sokkal keményebbnek ígérkezett az orosz Kolobovával szemben. A világranglista 12. helyén álló riválissal hatalmas csatában, egyetlen tussal maradt alul a magyar, ezek az egy tusok a hétvégén azonban párbajtőrben nem jöttek össze. 15:14-re nyert Kolobova, így délutánra csak a csapatversenyre történő felkészülés maradt a mieinknek.

Ám vasárnap jött a hideg zuhany, együttesünk (Antal Edina, Bohus Réka, Révész Julianna, Tóth Hajnalka) csak a 13. helyet szerezte meg.

Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.