Vizes vb: 55 helyett 45 millióból is kijött volna a reklám

MNO

2016. február 18., csütörtök 14:59, frissítve: csütörtök 15:31

Negyvenöt millió forintos ajánlatot kapott a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a 2017-es budapesti vizes vb két perces reklámfilmjének elkészítésére, de visszadobták azt, mondván túl drága. Végül az elkészült szpot, ami mindössze fél perc hosszú, ötvenöt millió forintba került, de a kontót Kecskemét városa állta – írja az Origo.

A cikk szerint a kecskeméti önkormányzat a film legyártását kiszervezte egy magáncégnek, az Argus Film and Art Kft.-nek. A portál megkereste az ügyben Gyárfás Tamást, a szövetség elnökét, aki elmondta, a Moviebar Productions ajánlatában szereplő negyvenöt millió forintot a MÚSZ fizette volna ki a szpotért, viszont Kecskemét ajánlatával nekik nem került pénzbe a film, mindössze reklámfelületet kell biztosítaniuk a város számára. Hozzátette, most is ugyanígy döntene, és vérezne a szíve, ha tízmilliókat kellene kifizetnie a szövetség költségvetéséből.

Az Origónak egy reklámfilmkészítésben jártas, neve elhallgatását kérő rendező úgy kommentálta a hírt, hogy az ötvenöt millió forintos ár egy félperces videóért „kirívóan sok”.

A Moviebar Productions rendezője, Juszt Balázs a Facebookon korábban azt írta, az ő negyvenöt milliós ajánlatukban benne volt az amerikai operatőr utazási és szállodai költsége, a többszörös Emmy-jelölt látványtervező fizetése, valamint a kétperces videó több mutációja is. Ezen állításait a szakember az Origónak is megerősítette.

A reklámfilm

Ismert, Hosszú Katinka és a Magyar Úszó Szövetség közötti csörte egyik pontja – sok más mellett – a vizes vb reklámozásában való szereplés is, amelyet az úszófenomén a 12 millió forintos szerződés kettétépésével ugyancsak elutasított.

A kérdéssel egyébként Gazda Albert kollégánk is foglalkozott, aki azt a kérdést tette fel: hogyan és miképpen nem magától értetődő, hogy a világ legmenőbb úszójának, aki történetesen magyar, igenis ildomos lenne részt vennie a magyar úszósport valaha volt legnagyobb vizes rendezvényének, mármint a 2017-es budapesti világbajnokságnak a promóciójában.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.