Vranjes marad, Nagy László visszatér?

2018. január 21., vasárnap 21:33, frissítve: hétfő 07:23

A három vereséggel végződő Európa-bajnokságot, sőt: rögtön a csehek elleni utolsó zakót követően a magyar kéziszövetség (MKSZ) keményen kritizálni kezdte Ljubomir Vranjest és csapatát. Szerdai közleményükben azt írták, a férficsapatot vezető szövetségi kapitány csalódást okozott, hiszen nem sikerült a legjobb 12 csapat között végezni. – Eltűnt a játékunkból a gondolkodás és a tudatosság. (…) Elég kevés idő állt a rendelkezésére, hogy megismerje a játékosait, pedig a szövetség minden lehetőséget megadott neki, hogy több időt foglalkozzon a nemzeti csapattal, de neki nem kellett – ezek már Zsiga Gyula, az MKSZ szakmai igazgatójának pénteki szavai az M4-nek. Ő azt is hozzátette, kommunikációs hibákat is elkövetett a svéd mester, és nem volt ideje rá, „hogy tanulmányozza a támadás és a védekezés közötti játékkapcsolatot, illetve a szélsők szereplését nyomás alatt”.

Az ostorcsapások közepette szinte úgy tűnt, már a tréner eltávolítását készíti elő a Kocsis Máté vezette szövetség, de ezt a politikus cáfolt az Origónak adott interjújában. – A magyar férfikézilabda-válogatottnál nincs kapitánykérdés. Ljubomir Vranjes a világ egyik legjobb és legfelkészültebb szakembere, Marosi László javaslatára nem véletlenül döntöttünk mellette, örülünk, hogy itt van. Nem kapott selyemzsinórt, még akkor sem, ha néhányan ezt olvasták ki a szövetség közleményéből. Kocsis hangsúlyozta, Vranjessel mennek tovább, szerinte ő egy zseni.

Ugyanakkor továbbra is hangoztatta, csalódást okozott a szereplés. – Kétségtelen, hogy szakemberek kifogásolták a felkészülés intenzitását, kevesellték az arra fordított figyelmet, és sokan érezték úgy, hogy Vranjesben is sokkal több van a látottaknál.

Kocsis kérdésre elmondta, javasolni fogják Vranjesnek, hogy vegyen maga mellé egy magyar szakembert, aki orvosolni tudja a kommunikációs gondokat, tartja a kapcsolatot a játékosokkal. Ezek szerint az, hogy angolul magyaráz Lékaiéknak, nem megfelelő kommunikációs forma.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Közben Zsiga Gyula a DigiSport híradójának is nyilatkozott, és érdekes felvetéssel élt a közelgő vb-selejtezőt illetően. – Nagy Lacinak a védekezésben való szerepe az, ami nagy magabiztosságot adott eddig is, és ha úgy gondolná, hogy erre a selejtezőre még visszaszállna, az nagy segítség volna. Hiszen láthattuk, hogy ő nagyon-nagyon hiányzott a védekezés tengelyéből.

Nagy az Eb előtt pár héttel jelentette be visszavonulását a válogatottól. Varasdon Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Ancsin Gábor vagy épp Ligetvári Patrik védekezett a 2-es, 3-as védő posztján, és mivel némelyikük nem játszik folyamatosan magas hőfokú meccseket klubjukban, a válogatottban is „puhábbak” olykor. Ezt hosszasan boncolgattuk pénteki elemző anyagunkban.

Zsiga ezek szerint úgy látja, a 36 éves Nagy újraaktivizálása lehetne megoldás a fenti gondokra. Azzal egyébként, hogy nem nyertünk meccset az Eb-n, nehezebb ellenfelet fogunk kapni a vb-selejtezőben, mint ha bejutottunk volna a legjobb tizenkettő közé az Európa-bajnokságon. 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.