Moderálási alapelvek

MN

2012. október 23., kedd 10:00, frissítve: csütörtök 12:25

A mno.hu oldalain a hozzászólások a nyilvános beszélgetést, a közös gondolkodást szolgálják, a racionális vita színterei. Megjelenhetnek a különféle nézetek, vélemények, érvek.

I. A Magyar Nemzet online a weboldalra és a közösségi felületeire érkező kommentárokat szúrópróbaszerűen ellenőrzi. Amennyiben a szerkesztőség a felhasználó által generált tartalmat (kommentár) a moderálási szabályokba vagy hatályos törvénybe ütközőnek ítéli, dönthet a felhasználói tartalom megjelenésének korlátozásáról vagy törléséről.

II. A Magyar Nemzet online nem köteles ismerni a kommentárok mindenkori, aktuális tartalmát, de amennyiben bárki felhívja a figyelmét egy, a moderálási szabályokkal ellenkező vagy törvényt sértő tartalomra, azt a szerkesztőség tudomásul veszi és a saját moderálási szabályzatának vagy a 2001. évi CVIII. törvény 10. § és 13. § rendelkezéseinek megfelelően kezeli.

III. Az MNO moderálási elveibe ütköző kifejezések kicsillagozva jelenhetnek meg a hozzászólásokban.

IV. Az mno.hu oldalairól a következőket törlik a moderátorok:

1. A technikai eszközökkel elkövetett rombolást: olyan hivatkozások beillesztését, amelyek a felhasználó gépében kárt okozó fájlokra mutatnak; elrontott html-kódokat; Javát; automatikusan induló fájlletöltéseket és minden olyan beavatkozást, amely akadályozza az oldal rendeltetésszerű használatát; a szándékos elárasztást (floodolás) stb.

2. A társadalmi normákkal ellentétes hangnemű, illetve a folyamatos társalgást zavaró vagy akadályozó, netikettet sértő hozzászólást, a vitapartner vagy partnerek személyét sértő hangnemű hozzászólást, az indokolatlan trágárságot és azt, amit a szerkesztőség munkatársai vagy a moderátorok tartalmi rombolásnak minősítenek egy-egy adott beszélgetési helyzetben, ilyenek egyebek közt a témától eltérő (offtopic) hozzászólások.

3. Az olyan hozzászólásokat, amelyek bizonyíthatóan nem saját szellemi termékeik: mások hozzászólásának ismételgetése, más oldalról származó cikk(részlet) kommentár nélküli bemásolása.

4. A személyiségi, illetve a közösségi jogokat sértő megnyilvánulásokat, összhangban a hatályos magyar jogi szabályozással.

5. Bármelyik hozzászóló valós adatainak közzétételét, kivéve ha maga az érintett személy hozza nyilvánosságra.

6. A törvénysértő cselekedetre buzdító hozzászólást.

7. Olyan hozzászólásokat, melyek bújtatva vagy közvetlenül valakinek a cégét, szolgáltatásait reklámozzák.

8. A moderátorok törölhetik a szerkesztéssel, moderálással, illetve a szerkesztőkkel, újságírókkal, moderátorokkal foglalkozó hozzászólásokat. Ezekkel a témákkal kapcsolatosan, kérjük, írjon levelet a help@mno.hu címre!

9. A moderátorok kitiltják az mno.huról azt a felhasználót, akinek felhasználóneve közismert tudós, művész, történelmi személyiség nevével egyezik, és moderátori kérésre nem azonosítja magát. Ugyancsak törlik a közismert közéleti személyiség nevét használó felhasználót, miután meggyőződtek, hogy az nem a hozzászóló saját neve.

10. Nem választható olyan felhasználónév, amely obszcén vagy trágár kifejezés, rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi hovatartozását gyalázó, sértő kifejezés, burkolt vagy nyílt reklámhordozónak tekinthető.

V. A moderátorok ismétlődő megnyilvánulás esetén korlátozzák vagy minden külön értesítés nélkül véglegesen kitiltják azt a hozzászólót, aki:

1. rendszeresen, szándékosan a moderátori alapelvekbe ütköző módon szól hozzá egy vagy több témához.

2. törölt hozzászólást visszamásol.

Ha ön olyan hozzászólással találkozik, amely megítélése szerint a fenti elvek valamelyikét sérti, kérjük, küldjön értesítést kollégáinknak a help@mno.hu címre!