Sztrájkolnak a pilóták

WA

2011. december 28., szerda 16:04

A héten csütörtökön ismét huszonnégy órás sztrájkot terveznek az Iberia pilótái, mert még mindig nem sikerült tisztázni egy új diszkont légitársaság beindításával kapcsolatos vitás kérdéseket.

A társaság szóvivőjének tájékoztatása szerint december 29-én 118 járatot törölnek a 329-ből.

Az Iberia pilótái egyebek mellett azt nehezményezik, hogy az Iberia vezetése a fapados járatain alacsony fizetéssel kíván újonnan felvett pilótákat és légi kísérőket alkalmazni. Az Iberia pilótáit tömörítő szakszervezet további munkabeszüntetéseket is kilátásba helyezett, ha nem sikerül megállapodni a munkáltatóval.

Az Iberia Express várhatóan jövő tavasszal kezdi meg működését főként a veszteséges belföldi és rövid távú útvonalakon, miközben az anyavállalat a jól jövedelmező transzatlanti járatokra koncentrálhat.

Az Iberia pilótáit tömörítő szakszervezet december 18-án már tartott egy sztrájknapot, ami mintegy 12 ezer utast érintett a járattörlések miatt.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.