2018. június 19.,
kedd, Gyárfás napja

°

tovább

, MNO-összeállítás

Zuhan a tőzsde, jön a beavatkozás: veszélyben a konvergenciaprogram

Londoni vélemények szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) három hónap alatt – három fokozatban – kilenc százalékra emeli az alapkamatot. Kérdéses, hogy ez az alapkamat-emelés elégséges lesz-e a kedvezőtlen folyamatok mérsékléséhez – summázta a helyzetet az MNO-nak Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője. Veres János pénzügyminiszter szerint nincs ok aggodalomra az állampapír-piaci folyamatok miatt és nem készül központi intézkedés a helyzet kezelésére.

• Verheugen: A „reformoknak” nincs sok közük a bal- vagy a jobboldalhoz
• Nagy a baj: rendkívüli ülést hívtak össze az MNB vezetői?
• 189 milliárdos mínuszt hozott a lakosságnak a forintgyengülés
• Forintgyengülés, hozamemelkedés a nap végén 

MNO,

Elszabadult fogat ütközött egy Suzukival

Hajtó nélküli lovas kocsival ütközött össze egy személyautó Bácsalmáson, a Szent János és a Kossuth utca kereszteződésében.


 

MNO,

Hajba kapott az egészségbiztosításon Hillary és Obama

Összeveszett az egészségügyön a demokraták dél-karolinai vitáján a párt két esélyese, Barack Obama és Hillary Clinton. A személyeskedésbe torkolló kampányrendezvényen John Edwardsnak, a korábbi dél-karolinai szenátornak kellett közbelépnie.

MNO,

Vízumügy: diplomaták a vádlottak padján

Megkezdődött a budapesti és a belgrádi osztrák diplomáciai képviseletet érintő vízumügy bírósági tárgyalása szerdán a bécsi tartományi büntető törvényszék ülnöki tanácsa előtt. A százhúsz oldalas vádirat szerint a gyanúsítottak 2001 és 2005 között több mint nyolcezer, a schengeni térségre érvényes, hamis papírok alapján kiállított vízumot értékesítettek saját hasznukra.

Megszelídíthetjük-e a XXI. századot?

Megalapozatlan-e a vád, hogy még egyetlen nemzedék sem ártott oly sokat a Földnek, mint ez a mostani? Apokaliptikus látomásainkban kiáradnak a tengerek, százával pusztulnak ki állatfajok, sivatag váltja a zöldet, milliók ragadnak vándorbotot, menekülvén az éhhalál elõl. Az író szerint olyan nincs, hogy egy halálos veszedelemben forgó embercsoport, legyen szó egy hatszáz lelkes faluról vagy hatmilliárdról, ne volna képes egymással szót érteni a megmaradás módozatairól. Erre megnyugtató választ csak a XXII. század ad majd. Ha lesz kinek.

Nagyvizit

K O R K É P

Jönnek a fasiszták, jönnek a csehszlovákok

Ha nem lennének, ki kéne őket találni. Futballhuligánok és „neofasiszta szervezetek tagjai” (tetszettek hallani Magyarországon működő, ilyesféle szervezetről, akár egyről is?); olyanok, akiknek már „priusza” van; notórius zavarkeltők. Gyík és Debil, Oszi és Dezső, Góg és Magóg. Külön értesítés helyett, ha nem hallották volna: ezek megint készülődnek.

  • 2007.10.17.

MNO,

Visszavert zsarolási kísérlet

A Fidesz és a KDNP 148 képviselője nyolc kérdésben kezdeményez népszavazást, ha az ötpárti tárgyalások nem vezetnek eredményre. Ezt Navracsics Tibor, a Fidesz és Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője jelentette be szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. A két ellenzéki politikus közölte: zsarolásnak tartják Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfői bejelentését, hogy népszavazást kezdeményez a közélet tisztaságát célzó javaslatairól, ha a parlament nem támogatja azokat. Némely ponttal a kormány egyetért, más témákban azonban várja a Fidesz további javaslatát – jelezte a kormányszóvivő a Fidesz-KDNP bejelentésére reagálva.