2018. június 19.,
kedd, Gyárfás napja

°

tovább

Ludwig Emil

Felejteni tilos

Horváth Barna (1936–2009) tanár, irodalmár, újságíró, közéleti személyiség, de mindenekelőtt kálvinista lelkipásztor és egyházának tudósa volt.

Ludwig Emil

Nye sztreljájtye!

Negyed százada, 1989. október 23-án jelent meg egy politikai és történelmi korszakhatárt jelző, addig tiltott tartalmú kiadvány.

Húsz éve, Komáromban

1996-ban a magyar kisebbség hátrányára rajzolták át a választási kerületek határait.

  • 2014.01.08.

Ludwig Emil

A bábok viszontagságos élete és feltámadása

Sok boldog percet kaptak ajándékba az egykori kisgyermekek – és a nagyok – a fából faragott báboktól.

Gárdonyi-évfordulók

Gárdonyi – és írónemzedéke – nem üzent semmit a jövőnek. Hiába is üzent volna. Ő azért csak írt, a múltról és a jelenről, olvashatjuk a munkáit, láthattuk moziban, tévében. Ma sem a jövőn merengünk, hanem az író élő emléke, nagysága előtt tisztelgünk.

  • 2013.08.03.

Ludwig Emil

Elhunyt Hornyik Miklós

Vasárnap este meghalt Hornyik Miklós író, újságíró, szerkesztő, irodalomtörténész.

Ludwig Emil

Illuminál vagy manipulál?

Gyűlnek a vizsgálati adatok és kritikák a külföldi fogyasztóvédelmi forrásokból, internet- és újságcikkekből az Európai Unió által elrendelt izzócsere „hasznáról”. A kezdeményezés gyakorlati megvalósulása lesújtó, tetézi a bajt, hogy a botrányosan rossz példa hiteltelenné teszi az értelmes-becsületes ökológiai kezdeményezéseket is.

Ludwig Emil

Tornyospálca gótikus temploma

R E J T Ő Z K Ö D Ő  M A G Y A R O R S Z Á G

A tervezett tönkremenés újabb fejezete?

Az 1920-as évek óta világméretű kartellezéssel zárják ki a piacról a hosszú élettartamú villanyégőket, teljes sikerrel. Most az Európai Unió által elrendelt takarékossági villanykörtecsere „hasznáról” gyűlnek a lesújtó vizsgálati adatok, kritikák a külföldi fogyasztóvédelmi forrásokból, az internetről és újságcikkekből. A környezetkímélőnek beígért kezdeményezés várható bukása azzal is tetézi a bajt, hogy a botrányos példa annulálja az értelmes, fontos kezdeményezések hitelét is.

  • 2011.09.21.

Ludwig Emil

Szent képregények

K Ö N Y V E S H Á Z