2018. június 19.,
kedd, Gyárfás napja

°

Molnár B. Tamás

Molnár B. Tamás

tovább

Molnár B. Tamás, Bittera Dóra

A jól végzett munka íze

A 91 évesen elhunyt Paul Bocuse nevét borok, lekvárok, halvágó kések viselik, de egy korszakot is jelöl.

Molnár B. Tamás, Bittera Dóra

A kecske és a fanyúl

Az étkezési kultúra valódi jelentőségét mindeddig nem fogta fel a politika. Molnár B. Tamás és Bittera Dóra írása.

Molnár B. Tamás

Nyílt levél a Magyar Köztársaság kormányához

„Olyan ez, mint egy szerteágazó bűnügy felderítése. Igaz, a két évszázados történet végén nem a tettes áll, hanem az áldozat. Vagyis a mai magyar konyha…”

(Fehér Béla a Magyar Konyha című lapban arra a kérdésre válaszolva, hogy „mi a magyar konyha?”)

Molnár B. Tamás, Bittera Dóra

Bendőtöltők helyett

A főzelék kezdi visszanyerni régi dicsőségét,
ezt bizonyítják az ország szinte minden
városában telt házzal működő főzelékbárok is.
Idézet egy internetes honlapról*

Molnár B. Tamás, Bittera Dóra

Magyar–magyar kisszótár

A főzés az egészséges világ iránti vágyunkat fejezi ki.
Johann Lafer szakács

Molnár B. Tamás, Bittera Dóra

Az első csillag

G A S Z T R O N Ó M I A

Nem én találtam fel: az embernek az adja a boldogságot, ha megtalálja a neki tetsző tevékenységet, amit jól csinál…