Novák Attila

2018. június 19.,
kedd, Gyárfás napja

°

Novák Attila

Novák Attila

tovább

Novák Attila

Száz százalékban magyar

Csernyánszki – Heffler, Éger, Fiola, Csehi – Bartha, Sifter, Sipeki, Vayer – Kiss, Böde. Nem állítanánk, hogy emberöltő múltán a futballrajongók múltidézés gyanánt fejből vágják majd a fenti tizenegyet – talán még Pakson sem. 2011 márciusának elején erre a csapatra mégis mindenki büszke lehet „Atomvárosban”, hiszen a gárda a labdarúgó NB I-ben felkapaszkodott a dobogóra. Ami a mai magyar futballban azért különösen nagy érdem, mert a neveket olvasva szembetűnik, hogy a Paksi FC kezdőjét – sőt az egész keretét! – csak magyar játékosok alkotják, ami párját ritkító a mezőnyben.

Novák Attila

Priskin és Fülöp vezérletével

Lionel Messi újabb mesterhármasa mellett – a Spanyol Kupa negyeddöntőjében a Barcelona 5-0-ra verte a Betist – az Ipswich bravúrja volt a nemzetközi labdarúgás vezető híre szerda este. A Fülöp Mártont és Priskin Tamást foglalkoztató, egykor szebb napokat látott másodosztályú klub az angol Ligakupa elődöntőjében a hazai, első mérkőzésen 1-0-ra megverte az Arsenalt. Méghozzá a két magyar játékos vezérletével. Priskin szerezte a győztes találatot, Fülöp pedig a meccs hajrájában két ziccert is hárított.

Novák Attila

Hazavárják a keresztapát

Nem hosszabbítja meg Fehér Csaba nyáron lejáró szerződését a NAC Breda – közölte tegnap több portál. A hír igaz is, meg nem is. A negyvenegyszeres válogatott labdarúgó valóban távozik a holland első osztályú klubtól – önszántából. Úgy gondolja, eljött az ideje, hogy tizenegy évnyi légióslét után hazatérjen, mert pályafutása végén még egy-két évet Magyarországon szeretne játszani.

Novák Attila

Pars: még sincs ezüst

Bár a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) megfosztotta második, illetve harmadik helyezésétől a pekingi olimpián doppingvétségen ért Vagyim Gyevjatovszkijt és Ivan Tyihont, a két fehérorosz kalapácsvető visszakapja az érmét, miután a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) tegnap helyt adott a fellebbezésüknek. A döntés következményeként Pars Krisztián nem lép elő ezüstérmessé, hanem marad negyedik.

Velkei Tamás, Borsodi Attila, Novák Attila

Az érvényes jegy sem volt elég

A vasárnapi Ferencváros–Újpest jégkorongmérkőzésen egy példátlan rendőrségi intézkedés nyomán több százan rekedtek a Kisstadionon kívül, volt, aki érvényes jeggyel sem jutott be a lelátókra. A rendőrség arra hivatkozott, hogy a találkozó előtt egy agreszszív csoportot kellett kiszorítania a jégpálya környékéről, ezután úgy vélték: nem biztosítható a rend a stadionban, ha folytatódik a jegyértékesítés. A politikusok magyarázatot várnak a történtekre.